Sreća nije destinacija - Već put kojim idete: Mitovi o sreći u koje moramo prestati vjerovati

Ako ozbiljno razmišljate o pronalaženju sreće, moraćete da prestanete da verujete u ono što nam govore filmovi, knjige i drugi ljudi. 


Sreća je ono čemu svaka osoba teži. Nažalost, mnogi od nas imaju pogrešnu ideju o tome. Vrijeme je da naučite o nekoliko štetnih mitova o sreći u koje je vrijeme da prestanete vjerovati. 1. Sreća leži u postizanju ciljeva: 

Naravno, kada kupimo željeni auto ili na svom bankovnom računu vidimo broj sa puno nula na kraju, to nas raduje, ali na vrlo kratko vrijeme. Da, postizanje ciljeva vas motiviše i tjera da radite više, ali prava sreća leži u procesu postizanja ovih ciljeva. 



Na primjer, mnogi biznismeni više nisu zadovoljni zaradom, već procesom jačanja svoje pozicije na tržištu i razvojem jednog ili drugog posla. Previše ljudi postaje nesrećni nakon što ostvare ono što su željeli da postignu. Oni jednostavno shvataju da nemaju šta više da žele, pa ih prekriva apatija. 

Da biste to izbjegli važno je da ne posmatrate sreću kao destinaciju ili kao cilj. Danas ste miljenik javnosti i dobar vođa, a sutra će se svi razočarati u vas. Iz tog razloga stručnjaci savjetuju da se stalno usavršavate i napredujete. Prava sreća leži u tome da kažeš sebi – stari ja bi bio ponosan na mene sada. 



Sreća je potpuna kontrola nad vašim životom: Da, djelimično je to tačno, ali je imperativ unijeti element haosa i slučajnosti u sive radne dane. Važno je pravilno jesti i pridržavati se režima - to je istina. Ali ako živite po rasporedu bukvalno u svemu, to vam može uskratiti osjećaj sreće i dovesti do melanholije.

Dozvolite sebi da ponekad potrošite novac na nešto ugodno ili odete iz grada, zabavite se na neki neobičan način.

Pokreće Blogger.