Kako izgleda život sa ženom koja stalno zvoca: Ili poludiš ili odeš drugoj ženi

Zašto se mnogi muškarci žale da žene samo gunđaju? Ne možemo generalizovati sve žene, ali u toj konstataciji ima istine. Istina je da postoje žene koje gunđaju i kada nema razloga za to. 


To su mrzovoljne supruge, stalno nezadovoljne nečim, uvijek galame i kude, čineći život svog muškarca jednostavno nepodnošljivim. Ova pojava se vrlo često pojavljuje kod žena u drugoj polovini života. Ali koji je razlog takvog ponašanja?

Da li je ovo izražena karakterna osobina ili nešto što se stekne kao rezultat negativnog životnog iskustva? Zapravo, korijen problema leži u dubokom nezadovoljstvu žene, i prije svega, emotivnom nezadovoljstvu, koje na kraju preraste u psihološko. 



To je žena koja, koja emotivno i intimno nije dobila sve što joj treba, zbog toga postaje razdražljiva, pretjerano pedantna. Stalno nezadovoljstvo svojim životom i suprugom truje život muškarca, ali i žene. Ona je do tada naučila da će stalno gunđanje pomoći da se čovjek promijeni, ili potakne na nešto.

Ali ishod uvijek bude kontra. U tom slučaju on jednostavno prestaje reagovati na primjedbe svoje supruge. Suprug takve žene ili će je trpiti pa poludjeti ili potražiti utjehu kod druge žene. Ali moramo se sjetiti da to nije izlaz iz situacije i jedino rješenje. Svaki problem se može riješiti na lijep način.



Zapravo, u bilo kojoj konfliktnoj situaciji krivi su oboje, i oboje moraju raditi na tome da se otkloni problem. Razmislite da li su neke sitnice vrijedne raspada vašeg braka? To što idete za svojim suprugom i govorite uradi ovo, promjeni ono - to će ga samo dovesti do ludila ili otjerati kod žene. Pronađite ljepši način da mu objasnite sve što vas muči i nervira.

Pokreće Blogger.