Najteže je voljeti nekoga sa kim ne možete biti: 7 savjeta za sve koji vole pogrešne

Srce ne bira u koga će se zaljubiti, zbog toga imamo toliko neuzvraćenih i pogrešnih ljubavi. Ako ste vi od onih koji vole pogrešnog donosimo za vas nekoliko savjeta.


1. Nemojte negirati bol, ali dozvolite sebi da žalite. Dajte sebi vremena za tugu, ne samo zbog ljubavi koju nikad niste imali, već i zbog ideala, koje ste stvorili kad ste mislili da će ta osoba biti s vama.To će vas učiniti boljom osobom i pripremiti vas za nekoga ko vas zaslužuje.

2. Nikada se nemojte dati cijeli. Možda ćete biti spremni sve učiniti za osobu s kojom ne možete biti, zbog vaše beskrajne ljubavi ali nemojte biti previše dostupni za tog momka kojeg ne možete imati. Sigurno vam neće biti na raspolaganju kada vam najviše zatreba. 



3. Izbjegavajte situacije koje vas mogu povrijediti. Prestanite ga provjeravati na društvenim medijima. Ne pitajte zajedničke prijatelje o njemu. Nemojte biti na mjestima za koja znate da ćete naići na njega i njegovu djevojku ili ženu, osim ako je to neizbježno (na primjer, ako radite zajendo). 

4. Nađite nešto kreativno što će vam biti izduvni ventil. Bol zbog ljubavi prema nekome koga ne možete imati može vas izluditi, ali tu energiju možete koristiti na produktivan i pozitivan način. Umjesto da kod kuće beznadežno patite radite nešto korisnije. 



5. Prihvatite situaciju i završite s tim. Teško je prihvatiti da je ljubav neuzvraćena. Ali šta ako stvarno nema dokaza da vas je volio? Samo ćete se ponovno slomiti. Prihvatite stvari takve kakve jesu i nastavite dalje. 6. Izađite s nekim drugim. 

Odlazak na sastanak s nekim drugim možda je posljednja stvar koju biste željeli učiniti, ali ovo je u stvari pravi trenutak da istražite svoje mogućnosti bez osjećaja pritiska. Možda ćete pronaći pravu ljubav ako se otvorite prema drugim ljudima. 7. Shvatite da on nije vrijedan. 

Ako se viđate sa nekim s kim ne možete biti, a to se završilo, smatrajte to blagoslovom. Sve i da ste uplovili u pravu vezu, velike su šanse da ćete i vi biti prevareni, i onda biste opet upali u očaj. Ima li nade na kraju tunela? Ne čini vam se da je pred vama svijetla budućnost. 

Ali ovo nije beznadežna situacija. I dalje se mogu dogoditi dobre stvari kada pustite osobu s kojom ne možete biti. Tada će u vašem srcu biti mjesta za pravu ljubav.

Pokreće Blogger.