Ako imate dobru ženu cijenite je, takve su danas rijetke: 10 savjeta razvedenog muškarca

Žene više nisu kao što su nekad bile. Mnoge nemaju moralna načela i vole da žive čudan način života. Jedan razvedeni muškarac je savjetovao druge muškarce kako da sačuvaju ljubav sa dobrom ženom.


1. NIKADA nemojte prestati da se brinete za nju. 2. Zaštitite njeno srce. Morate biti zaštitnik ne samo njenog srca, već i svog. Pažljivo ga čuvajte od drugih žena. 3. Zaljubite se u nju. Iznova i iznova. Stalno se prilagođavajte jedno drugome. Niste isti kao što ste bili na početku ali možete biti bolji. 

Za pet godina nećete biti ono što ste danas. 4. Uvijek tražite najbolje u njoj. Fokusirajte svoju pažnju na ono što volite kod nje, a ne na ono što vas kod nje živcira. Tek tada će vaša ljubav prema njoj i dalje rasti. Fokusirajte se na one trenutke u svom životu kada ste se osjećali apsolutno voljeno i potpuno sretno. 



5. Ne pokušavajte je promijeniti. To nije tvoj posao. Tvoj posao je jednostavno voljeti je. Ne pokušavajte je prilagoditi sebi. Ne lomi njenu ličnost na djelove. Kad se ti prilagodiš i ona će sama promijeniti na takav način da ćete je voljeti još više.

6. Preuzmite punu odgovornost. Preuzmite punu odgovornost za svoje osjećaje. Vaša lična sreća nije briga vaše supruge. 7. Nikada je ne krivite što je ljuta. Ako ste uzrujani ili ljuti na svoju suprugu, to su samo vaše lične emocije i vaš vlastiti izbor. Vaša emocija je vaša odgovornost. 



8. Dajte joj odmora kad joj treba: Kad je lošeg raspoloženja ili užasno uzrujana, ne pokušavajte to odmah popraviti. 9. Smijte se. Nasmijte je. Smijeh olakšava život. 10. Dajte joj prostora. Dajte joj malo slobodnog vremena. Dopustite joj da se zabavlja sa svojim prijateljima i ima hobije. Dajte joj priliku da opusti svoju dušu.

Pokreće Blogger.