Psiholog objašnjava kako spasiti svoj bral: Ni prevare ni razlike ne štete braku koliko apatija

Kevin Thompson, psiholog i stručnjak za odnose govori o tome što uzrokuje krah ljubavnih veza.


Uvjeren sam da razlog broj 1 za sve razvode nisu varanje, finansijski problemi i nepomirljive razlike u karakteru. Sve su to samo simptomi mnogo dubljeg problema. Čini mi se da je glavna poteškoća u ljubavnoj vezi nespremnost da ulažu u svoj brak. 

O ovoj temi vode se beskrajne rasprave. Da li su ljudi prestali ulagati u brak jer su se prestali voljeti? Ili su se možda prestali voljeti zbog svoje lijenosti? Više ćete voljeti svog supružnika ako se potrudite živjeti u skladu s njim. Kvaliteta vašeg braka rezultat je napora koji ste uložili. 



Ako se neprestano svađate i ne podnosite jedni druge, onda najvjerojatnije nije razlog da ste prestali voljeti. Poenta je u tome što niste htjeli održavati plamen ljubavi na životu. Svaka veza zahtijeva razgovor. Razgovarajte najmanje pet minuta dnevno prije spavanja. 

Moraćete pronaći vremena za svog partnera - bez obzira koliko ste zauzeti. Zagrlite supružnika prije odlaska na posao ili odlaska u krevet. Fizički zagrljaj spaja vašu dušu i um i pomaže vam da uspostavite duboku vezu sa voljenom osobom. 



Studije pokazuju da maženje snižava krvni pritisak i takođe vas veže za osobu s kojom se mazite. Poboljšavaju vam čak i pamćenje! Vaš brak ne zahtijeva ništa više od želje da se stvari poprave. Sretna porodica je ona u kojoj oba supružnika razumiju kako je lako izgubiti ono što imaju. Brak nije uništen izdajom, već apatijom.

Pokreće Blogger.