Džaba ti ljubav bez povjerenja: Vratila sam se mužu poslije prevare i naučila važnu lekciju

Kad sam saznala da mi je muž bio nevjeran, jedini muškarac kojeg sam u životu voljela, moje srce se prepolovilo od bola. Moj ego je bio povrijeđen i ostavila sam ga bez da saslušam šta ima za reći. 


Naredne tri sedmice sam provela bez njega i to su bile tri najteže sedmice u životu. Znam da postoje veće tragedije kroz koje ljudi prolaze ali svakome je njegova muka najteža. Tri sedmice bez njegovog zagrljaja... bez mog sigurnog utočišta jednostavno su bile nepodnošljive.

Znala sam da imam samo dvije opcije pred sobom: ili da ga zauvijek izbrišem iz svog života ili da mu oprostim. Propušteni pozivi su se redali na telefonu, kao i poruke izvinjenja. Ma koliko se trudio - moj ponos nije mogao nadjačati ono što srce želi.



Odlučila sam da mu ponovo pružim šansu. Pokazao je iskreno pokajanje i počeo je mnogo ljepše da se ophodi prema meni. Koliko god se on trudio da bude bolji ja sam bila sve gora. Sam pogled na njega podsjećao me je na to što je uradio a moja sumnja je stvari činila još gorima.

Stalno sam ga ispitivala, provjeravala, kontrolisala... Po prvi put sam mu pretresala džepove i pregledavala telefon... Željela sam da budem sigurna i spokojna da se ista stvar neće ponoviti dva puta ali svari jednostavno nisu išle na bolje.



Nisam mogla prestati sumnjati i kontrolisati ga, a njega je to izluđivalo iako se trudio da bude što bolji prema meni. Nakon 5 mjeseci bilo je očigledno da se neću promijeniti i da nikada neću vratiti povjerenje u njega. Nastavak takve veze bi bio prava patnja za oboje.

Zbog toga smo saglasno odlučili da se rastanemo. Svaki čovjek je drugačiji, i svaka ljubav je drugačija, ali ja sam iz svog slučaja naučila da jednom kada prokockaš nečije povjerenje ne možeš ga vratiti. Zauvijek će ostati sjećanje na izdaju i strah od toga da će se ponoviti.

Pokreće Blogger.