Kako muškarac odlučuje da je žena prava - Prema samo 3 stvari: Bitno je kakva je domaćica

Da bi muškarac shvatio da ste njegova prava žena, potrebne sum mu samo tri komponente. Poznavajući ih, žene lako mogu postati pravi izbor za muškarca koji im se sviđa. 


Ako već imate muškarca i važno vam je da podignete svoju vrijednost u njegovim očima, u tome će vam pomoći i ove tri komponente. 1. Emocionalnost: Da bi muškarac shvatio da je to žena koja mu je potrebna, mora vidjeti njene emocije i ranjivost. 

Ovaj osjećaj se zove emocionalna zrelost. 2. Racionalnost: Druga komponenta da muškarac shvati da je žena prava je da ta je primjeti njenu racinalnost. Muškarac, pored žene, želi dobiti priznanje da je dobar, želi poboljšati svoj status sa njom i dobiti što više koristi od života. 



Nekima je ovo važnije, drugima manje, ali svima je bitno! 3. Energija: Ako žena daje muškarcu priliku da pojednostavi svoj život, onda je za muškarca ova žena upravo ono što mu treba. Ako muškarac smatra da život sa ženom troši energiju, onda će njegov mozak sabotirati njihovu vezu. 

Muškarac će biti previše lijen da se napreže i da nešto uradi ako žena počne unositi poteškoće u njegov život. Bilo bi mu lakše da je ostavi. Što manje čovjek troši svoje energije na rješavanje vlastitih životnih zadataka, to mu je ugodnije. 



Dakle, najdublji razlog zašto muškarac donosi odluku o braku je da sebi olakša život. Kada žena vodi kuću, kuva muškarcu večeru, održava kuću čistom, brine o deci, pazi na mušku garderobu, to muškarcu uveliko olakšava život i štedi energiju koju može da preusmeri na druge poslove. 

Naravno, mnogi muškarci će pomoći svojoj ženi u tome, ali će im uvijek biti drago što to sve mogu očekivati od svoje žene.

Pokreće Blogger.