Šta činiti ako se zaljubite u zauzetog muškarca - 8 koraka koji bi trebali poduzeti u toj situaciji

Ljubav će uvijek biti misterija. Ne možete nikoga kriviti ako se zaljubite u nekoga u koga ne biste smjeli, ili u pogrešno vrijeme. Stručnjaci savjetuju šta da radite u tim situacijama.


1.Zadržite to u sebi za početak. Ne morate baš svima otkriti svoju situaciju. Prvo razmislite šta ćete i kako ćete dalje. Razmislite koji bi vaš sljedeći korak mogao da bude. 2. Dobro pogledajte svoju situaciju. Ne srljajte ni u jednu vezu bez da promislite dobro.

Pokušajte izvagati sve prednosti i nedostatke budućih koraka koje biste mogli poduzeti. 3. Pokušajte se staviti na mjesto te druge djevojke. Sjetite se da niste jedina osoba na koju će uticati taj cijeli fijasko. Morate biti dovoljno svjesni osjećaja druge djevojke koja je ovdje uključena. 



 4. Pokušajte razumjeti osjećaj koji je u vama. Možda ste jednostavno zaljubljeni u osjećaj da ste voljeni. Možda će vam se s vremenom to smučiti i poželjećete krenuti dalje, a da nikad ne reagujete na svoje osjećaje. Morate znati kako se stvarno osjećate prije nego što donesete bilo kakve loše odluke. 

5. Ne dopustite da vas obuzme ljubomora. Možda osjećate jaku ljubomoru na svog partnera. A ta bi ljubomora mogla pokrenuti tihi bijes u vama. Ne možete dopustiti da vas kompromituje bijes koji osjećate. Uvijek budite sigurni da se ponašate taktično i staloženo. 



6. Imajte razumna očekivanja. Nećete uvijek izvući ono što stvarno želite iz ove situacije. Zato se pripremite za razočaranje. Ne možete sebi dozvoliti da vas emocije i očekivanja iznevjere. Pripremite se za najgore situacije. 7. Isključite svu nepotrebnu buku. 

Ljudi će pričati svašta ali slušajte samo sebe. 8. Razmislite o mogućnosti da jednostavno krenete dalje. A ako sve drugo ne uspije, samo pokušajte krenuti dalje. Pokušajte shvatiti da to nije ljubav koja je namjenjena vama i bolje je da samo nastavljate sa svojim životom nego da ostanete u vezi koja nema budućnost.

Pokreće Blogger.