Kad muškarac uđe u krizu srednjih godina to utiče i na ženu: 9 strahota koje bi je mogle zadesiti

Kriza srednjih godina nije izmišljeni mit, to je faza sa kojom se bore mnogi muškarci i njihove žene.


1. Suprug u krizi srednjih godina biće tužan po cijeli dan i imaće naviku da cvili. Od jutra do mraka. Iz bilo kojeg idiotskog razloga. 2. Kad muž nije tužan, biće ljut. I kao rezultat toga, smetaće svima, a prije svega vama. 3. Suprug u krizi srednih godina pretvoriće se u paklenog paranoika. 

Biće ozbiljno uvjeren da je sve što se događa na svijetu učinjeno s ciljem da ga dovede do propasti. 4. Vremenom će se početi prisjećati svih loših stvari koje su mu se desile ili koje je neko učinio prema njemu. Sve tenzije koje su se nakupljale tokom svih godina braka u ovoj fazi bi mogle izaći na vidjelo. 



Tu će vam se otvoriti dubine muške podsvijesti. Možda se iznenadite kada saznate da ste prije deset godina bacili njegovu Omiljenu majicu. 5. Počeće slušati čudnu muziku i gledati čudne filmove. U toj fazi će bježati od svega što rade odrasli ljudi, posebno od mirne muzike i okupljanja.

6. Zatim kreću svađe sa svima i skandalozno ponašanje. Skandali sa komšijama, konobarima, prodavačima kao i redovna prepucavanja s vozačima u saobraćaju. 7. Aktivna faza. U jednom će trenutku izjaviti da "nešto treba promijeniti globalno". 



Tada će poželjeti promjeniti život iz korjena a vama samo preostaje da se dobro pomolite da ta faza brzo prođe. 8. Uvođenje novih hobija. Čisto da bi se ponovo osjetio mlad i pun energije. U većini slučajeva vaši pokušaji da ga odvratite od toga su bezuspješni. 

9. Poželi okončati brak: Na sreću kod mnogih muškaraca ova faza traje kratko. Pokušajte se držati svega što volite raditi zajedno i prisjećajte ga na dane kada ste se najviše voljeli.

Pokreće Blogger.