Kako biti vijeran jednoj ženi 50 godina - Genijalno objašnjenje Pol Njumena

Ljubav koja traje decenijama danas se rijetko viđa. Voljeti nekoga pedeset ili više godina zvuči kao vječnost. Naročito ako je u pitanju holivudski par - onda te decenije izgledaju kao jedna cijela vječnost.


Danas govorimo o zlatnom paru Holivuda. Pol Njumen i Džoan Vudvord bili su i ostali poznati kao zlatni par čija je ljubav čudesna u svakom smislu. Pol Njumen je, na izvođenju predstave "Piknik" na Brodveju, upoznao prelijepu plavušu - Džoanu. To se dogodilo 1953. godine. 

Džoana je bila angažovana samo kao zamjena glavne glumice, ali Pol ju je odmah primjetio. Uprkos tome što je bio oženjen, nije mogao da se odupre emocijama. Osim ljubavi prema Brodveju oni su dijelili još neke zajedničke stvari. 



Pol i Džoana uputili su se u Holivud. Iako su tamo radili na različitim projektima, ostali su kontaktu. Bili su vrlo dobri prijatelji koji su se borili protiv emocija. To ne može da traje zauvijek, pa se tako Pol 1957. godine razveo od svoje prve supruge i odmah u januaru naredne godine oženio Džoanu. 

Skromna svadba se odigrala u Las Vegasu, a za medeni mjesec odlučili su da posjete London. Planirali su zajednički život pa su sebi sagradili farmersku kuću u Konektikatu. Živjeti u jednoj tako prostoj kući nije bilo tipično za holivudske zvijezde, ali njih dvoje nisu marili. 



Džoan je govorila da oni nisu holivudski ljudi i da vole svoj dom. Najvažnije je bilo da budu zajedno. Njihov brak trajao je punih pet decenija. Osim skladne ljubavi, bili su nekoliko puta i filmski par. Ono što je održalo njihov odnos bila je iskrenost. Nikada nisu lagali jedno drugo niti krili stvari. 

Kao i svaka ljubav, i njihova je nailazila na trzavice, najčešće zbog filmova na kojima su radili. Međutim, jača od svih trzavica bila je njihova ljubav koja im je pomogla da prevaziđu sve poteškoće. Januar 2008. godine bio je njihov zlatni jubilej - 50 godina braka. 

Uprkos sreći koju su osjećali, obuzeo ih je strah i tuga jer je Polu iste godine razbolio. Iako je Džoana do zadnjeg trenutka bila uz njega, nesreća je ipak pobijedila i Pol je preminuo u septembru iste godine. Kada su Pola pitali o tajni za sretan brak, rekao je sledeće: 

"Sve je u tačnim dozama požude i poštovanja. Kada ste ovoliko zajedno, ponekad idete jedno drugom na živce, ali ispod svega uvijek se nalaze ljubav i poštovanje".

Pokreće Blogger.