Ne dozvolite ljudima da ukradu niti jedan dan vašeg života: Filozofija boljeg života

Ne dozvolite da vam život prođe tek tako! Svaki sta je dragocjen, svaki minut je dragocjen i živite sa tom mišlju. 


Svađe, loši ljudi i ružna raspoloženja su prolazni i ne dozvolite im da vam kradu život i vrijeme. Poznajem ženu koja se žalila što joj muže ne ostavlja dovoljno novca. Nije joj čestitao rođendan, vrijeđao ju je i ponižavao i kao i inače i to ju je rastužilo. 

Često je ostajala u kući u suzama. Imala je pedeset godina i znala je da žaljenje ne može da pomogne ničemu. Jedna njena drugarica se ponudila da je oraspoloži i da joj donese hamburger kući, picu ili nešto drugo što voli da jede. 



Drugarica je to učinila iako njih dvije nisu bile naročito bliske. Osim što se ponudila da joj donese nešto što bi je usrećilo, ona joj je dala i savjet. Ta žena se jako iznenadila takvim podvigom moje drugarice. Nisu bile bliske, nije imala razlog za tako nešto, a ipak je učinila lijepu stvar. 

Posavjetovala ju je da učini nešto lijepo za sebe, da se raduje životu, da živi, da sama uživa u rođendanu jer je svaki dan života koji imamo na ovoj planeti jedan praznik. Zato ne dozvolite da vam ukradu niti jedan dan života! 



Ovo je savjet profesionalaca, a mi možemo samo da se pridružimo ovim mudrim riječima i da ih poštujemo jer ovaj život je dar i ne treba nikome da dopustimo da nam ga ukrade. Ni loše raspoloženje, težak dan, zli ljudi, ništa nije vrijedno. 

Uvijek, svakog dana pronađite nešto lijepo u životu, makar jednu stvar koja vas raduje i čini sretnima. Možda je to neki hobi, lijepa odjeća, ukusna hrana, dragi ljudi, posao, šetnje - bilo šta. Samo nikada nikome ne dozvolite da vam krade vaše dragocjene sate na ovoj planeti!

Pokreće Blogger.