Mi smo ono što govorimo sebi: Pozitivne afirmacije koje bi mogle pomoći da sredite život

Ako želite promijeniti svoj život na bolje dobro bi bilo da počnete usvajati afirmacije u svakodnevnicu.


Afirmacije su jedna od najboljih duhovnih praksi koje pomažu ljudima u borbi protiv strahova, nesigurnosti i negativnosti. Ako želite privući sreću u svoj život, preporučujemo da se upoznate sa afirmacijama i pozitivnim načinom razmišljanja. 

Svi želimo da budemo srećniji, ali nije dovoljno samo sjediti i čekati uspjeh. Uz pomoć afirmacija možete postati uspješniji. Stručnjaci savjetuju da što češće izgovarate sljedeće afirmacije : „Dobro mi ide“, „U savršenom sam redu“, „Osjećam da mogu sve što se od mene traži “.



Ili “Univerzum me štiti” i “Brzo donosim dobre odluke.”. Utorak je najproduktivniji dan u sedmici. Ako želite promijeniti svoj život na bolje, onda drugog dana u sedmici trebate izgovoriti sljedeće fraze: "moja energija je neiscrpna i moćna", "sve što uzmem u ruke ispadne dobro". 

U isto vrijeme, korisno je ponavljati sebi: „Srećna sam/srećan jer radim ono što volim. "Volim druge ljude i ljudi vole mene", "Otvaram svoje srce i puštam pozitivne ljude u svoj život." Važno je da vam um bude bistar da ne skrenete s pravog puta. Evo afirmacija koje će vam pomoći da postanete bolji i sretniji: 



“Znam šta želim od života”, “Moja intuicija mi pomaže da shvatim šta se dešava oko mene”, “Univerzum mi pomaže da vidim tajno značenje svega što se dešava” , „Sreću vidim u svemu što mi se dešava.“ Ponavljajte ove afirmacije češće i posmatrajte kako se sve mijenja.

Pokreće Blogger.