Srećnim ženama su vlastiti interesi na prvom mjestu: Psihološki savjeti koje bi žene trebale usvojiti

Žene se često prilagođavaju mišljenjima i željama drugih ljudi i sebe zbog toga zapostavljaju.


Srećem sve više umornih, iscrpljenih i tužnih žena. Iscrpljuju ih razmišljanja o budućnosti, strahovi, kompleksi, razočarenja, loša iskustva u ličnom životu. Iscrpljene su rutinom koja ih okružuje svaki dan. Ova rutina proždire sve što je svojstveno ženi. 

Bave se poslovima koje mrze i na koje svakodnevno nevoljno idu. Smeta im milion stvari koje "moraju" trpiti a ne žele. A stvar je baš takva da NE morate trpiti ništa! Ni za pare, ni za odobravanje, ni za sreću! Usvakom od nas leži nevjerovatan svijet i milijarde čuda.



U svakom od nas postoje mnogućnosti i snage koje nas mogu spasiti. Samo je veoma važno pametno koristiti svoje resurse. Ne da se razbacujemo njima, već da živimo upravo ovdje i sada, za sebe, prilagođeno svojim željama. 

Kada stalno djelujete u okviru pravila, navika i neke službe, gubite svu svoju snagu. Začarani krug svakim danom podebljava svoje zidove, a vaša sreća, harmonija i energija se udaljavaju od vas sve dalje i dalje. Udaljavate sebe od sebe. 



Da biste to izbjegle - Stavite svoj interes na prvo mjesto. Zašto sretne i mudre žene uvijek imaju svoj posao, svoj mali svijet i interese, u koji je drugima ponekad i zabranjen ulaz? Zato što znaju mnogo o energiji i harmoniji. 

Češće se smiju, obožavaju život, vole ga, imaju dovoljno vremena i energije za sve... I niko od njih vam nikada neće reći da su im vlastiti interesi na posljednjem mjestu.

Pokreće Blogger.