Shvati da si prvo žena - Pa tek onda majka: 5 koraka da sjajnog majčinstva

Kada žena postane majka, tada ne prestaje da bude žena i jedinka. Njen život ne bi trebao biti zapostavljen ni zbog jednog drugog.


Prvi korak: Odvoji vrijeme za sebe: Biti majka je posao sa punim radnim vremenom, bez praznika i slobodnih dana, sa noćnim dežurstvima i bez novčane nadoknade. Dakle, vaša briga i odgovornost je da organizujete svoje lično slobodno vrijeme.

Morate imati odvojeno vrijeme kada možete čitati knjigu, ležati u kadi i opustiti se, otići na masažu/manikuru/u prodavnicu/kafić sa drugaricom, šetati šumom, napišite članak ili u miru pripremite svoj omiljeni desert. 



Drugi korak: Shvatite da ste prvo žena, pa onda majka: Najtužnija greška koju čine mnoge majke je zaboravljanje vlastitih potreba. Ne, nije sebično učiniti nešto za sebe ili staviti sebe na prvo mjesto. Treći korak: Ne zapostavljajte svog partnera zbog djece. 

Vaš brak je postojao i prije djece, imate pravo da mu se posvetite. Pozovite nekog da pričuva djecu dok vi odete na romantičnu večeru, važno je da imate vrijeme za sebe. Četvrti korak: Shvatite da djeca nemaju razvijenu inteligenciju. 



Ono što vama izgleda kao potpuno besmislena ideja u njihovoj glavi može izgledati kao sjajna ideja jer imaju ograničenu inteligenciju. Ne osuđujte ih zbog toga već uvijek mirno objasnite zašto nešto ne bi funkcinisalo. Peti korak: Njihove emocije su krhke: 

Čak i kada izgledaju da ih ništa ne dotiče i kada ih grdite i učite - uvijek ih dotiče! Neka djeca samo ne žele pokazati ono što osjećaju.

Pokreće Blogger.