Najviše privlače žene koje su posvećene sebi: 12 jednostavnih načina da postanete atraktivnije

Za mnoge ljude postoji direktna veza između negativne slike o sebi i njihovog libida. Kada imate gomilu negativnih misli o sebi koje vam se vrte u glavi, teško je da se osjećate privlačno i atraktivno. 


Stručnjaci su razmotrili nekoliko vrlo jednostavnih, a efikasnih načina uz pomoć kojih ćete da se osjećate privlačno u svojoj koži. Donosimo vam 12 jednostavnih načina da se osjećate najatraktivnije moguće do sada u svom životu: 1. Zagrlite ono što vi jeste. 

Prihvatite i prigrlite sve dijelove sebe koje smatrate problematičnim. Dajte svom tijelu do znanja da ga volite, cijenite i poštujete. Ono je apsolutno savršeno tačno takvo kakvo jeste. Što više budete govorili to svom tijelu, više ćete vjerovati. 



Potrudite se da promijenite način razmišljanja o sebi i svom tijelu i to može da ima jak uticaj na sve aspekte vašeg života. 2. Uradite nešto što vas plaši. Lako je upasti u rutine, ali potrudite se da uvijek isprobavate nove stvari jer one izazivaju reakciju sreće u mozgu. 

Uradite nešto što ste oduvijek željeli, ali niste imali hrabrosti za to. Možda je to padobranstvo, novi jezik, ronjenje ili samostalno putovanje. Šta god želite uradite sad i imaćete trenutačno zadovoljstvo, ali i dugoročnu dobit. 3. Dopustite sebi da se opustite. 



Jednostavan čin opuštanja je korak ka potpunom zadovoljstvu. 4. Nosite atraktivnu odjeću. Čak i ako samo gledate televizor ili usisavate dnevni boravak, potrudite se da nosite nešto u čemu ćete se osjećati lijepo i atraktivno. Možda je u pitanju čipkasti donji veš ili ljetna haljina, to je vaš izbor. 

5. Flertujte sa drugim ljudima. Uspostavite kontakt očima dok hodate ulicom, osmijehnite se. Izbacite svoju pirvlačnu i atraktivnu energiju i odmah ćete se osjećati bolje. Nije važno da li ste slobodni ili zauzeti, svako želi da se osjeća željeno. 

6. Prestanite da se takmičite. Ne tražite sebi konkurenciju i ne poredite se sa drugima. 7. Naglasite svoje pozitivne strane. Izaberite odjeću koja će vam odlično pristajati i naglašavati ono najbolje na vašem tijelu. 8. Razmazite sebe. Priuštite sebi malu dozu raskošnog luksuza. 

Počastite se povremeno masažom ili tretmanom lica. 9. Pokušajte biti neko drugi. Obucite se kao neko drugi, to može biti oslobađajuće. Isprobajte odjeću koja je potpuno van vašeg karaktera i uživajte u reakcijama ljudi oko vas. 10. Izađite sa sobom. 

Posvetite se sebi, posjetite novi restoran i pojedite ukusnu hranu. Budite nezavisni, u tome ima nešto jako atraktivno i misteriozno. 11. Idite na masažu. To će vam pomoći da se osjećate bolje i da povećate vaše samopouzdanje. 

12. Zapamtite da je unutrašnjost vas ono što je najprivlačnije. Duh, odlučnost, energija su seksipilniji od svih atributa zajedno. Radite na sebi i razvijajte se.

Pokreće Blogger.