Modni trendovi nisu uvijek dobronamjerni: 5 trendova koje žene nose, a muškarci ne mogu podnijeti

Modni trendovi se mijenjaju jako brzo. I muškarci i žene trude se da ih prate. Neki od trendova nisu baš najbolji. 


Da li otkrivate mnogo dekoltea? Da li redovno nosite umjetne trepavice? Ako je odgovor pozitivan, onda vam donosimo loše vijesti. Muški bloger Mari Kler vjerovatno ne bi htio izaći sa vama, bilo da je u pitanju obična šetnja ili Sedmica mode u Parizu, važno je šta nosite na sebi. 

Postoje trendovi koje žene nose, a muškarci iskreno ne mogu da ih podnesu, jako su im odbojni. Mi vam donosimo šta je u pitanju i savjetujemo da se držite podalje od ovih stvari. Izdvojili smo 5 modnih trendova koji nisu tako dobri: 1. Previše šminke. 



Kada se djevojka dobro šminka, rezultati mogu da budu magični. Ali ono što nije privlačno i oko čega uvijek treba biti pažljiv je prekomjerno nanošenje šminke. 2. Prevelik dekolte. Dekolte je najefikasniji kada je s mjerom i kada postoji mali nagovještaj dekoltea koji ostavlja prostora da se zamisli šta se tu sve krije. 

Pretjerani dekoltei ponekad mogu da budu kontraproduktivni jer fokus ostaje samo na njima, umjesto na nekim važnijim stvarima poput lica ili onoga što zapravo imate i želite da kažete sagovorniku. 3. Pretjerano seksualne vibracije. 



Ovo može da djeluje zastrašujuće. Ljepota i zgodno tijelo ponekad mogu da uplaše, dobro je to da znate. Recimo ekstremno kratke suknje ili jako visoke štikle na platforme ne odaju baš sjajan utisak. Kao i dekolte, skreću pažnju sa onoga što vi zapravo jeste i što želite da kažete. 

4. Pokušaj da kopiraš poznatu ličnost. Možda vam se ne čini, ali kada imate neku poznatu ličnost koja vam je omiljena, ona često postane uzor za modne kombinacije i frizure. Ponekad je to nesvjesno, a ponekad vrlo svjesno. 

Ali treba da znate da, kada odete kod frizera i zatražite da vas ošiša i sredi da imate frizuru kao vaša omiljena poznata osoba i uz to sve počnete da se trudite da se oblačite kao ta ista poznata osoba, to postaje prilično očigledno. Jednostavno, to niste vi. 

I ne može da vam stoji sve onako kako stoji toj ličnosti, ma koliko vi to željeli. 5. Pretjerivanje sa sjajnim dodacima. Znamo da je lijepo imati nešto što sija, ali ponekad treba biti pažljiv s time. Ukoliko žena nosi pretjerano svjetlucave i skupe stvari to može da ima više značenja: 

Ona ili ima mnogo novca, pa ga troši na takve stvari ili time daje do znanja da od muškarca očekuje da joj priušti takve stvari. Naravno, uvijek ima žena koje žele biti lijepe za sebe i ne razmišljaju o tome koliko košta njihova odjeća, jer mogu da je priušte sebi.

Pokreće Blogger.