Čovjek je sam sebi najbolji terapeut - Jedan jednostavan izbor može promijeniti vaš čitav život

„Unutar svakog od nas postoje svjetlost i tama. Važno je koju stranu biramo. Ovo će odrediti ko smo zaista.” (Joanne Rowling).


Ono kako danas živite direktno je povezano sa prošlim načinom života i odlukama koje ste donosili u prošlosti. Obrasci koje ste usvajali tokom života kreirali su vašu sadašnjost. Neki od tih obrazaca su negativni a neki pozitivni.

Svako "da" koje ste rekli, svako "ne" koje ste rekli, svaka suza i osmjeh koji su se našli na vašem licu - kreirali su ličnost kakva ste sada. Obrasci koje ste usvojili u svom mozgu direktno su povezani sa odlukama koje danas donosite. 



Ovi obrasci mogu biti loši i u tom slučaju ih treba mijenjati. Kako da znamo da su loši? Ako se u vašim mislima svakodnevno isprepliću negativne misli - to je posljedica loših obrazaca u vašem mozgu. Teško ih je prekinuti, ali možete to učiniti tako što ćete usvojiti one pozitivne. 

Kako to učiniti? Zaboravite na sve stvari koje vam nedostaju ili koje tako jako želite a nemate. Fokuisirajte se na ono što imate. Čak i ako je to stari oronuli krov nad glavom, usamljen stan, oskudnost i siromaštvo. Pozitivnim načinom života mijenjate to stanje u kojem živite i dobijate pozitivne stvari.



Mnogi će reći da je to lakše reći nego učiniti, ali koliko ste zapravo pokušali to učiniti? Ne na dan ili na sedmicu, već na duži period? Nije dovoljno da budete jedan dan pozitivni, potrebno je da usvojite pozitivan stav čak i kada vam nije do toga! Isprobajte, pa posmatrajte kako vam se život mijenja!

Pokreće Blogger.