Umori se čovjek od toga da bude jak: 3 razloga zašto je važno da se često isplačemo

Kada se umorimo i dostignemo granicu svojih snaga i mogućnosti, potrebno je da se prepustimo suzama.


Nema ništa loše u plakanju. To ne znači da ste odustali od nečega, a još manje da ste slabe volje. U stvari, samo jaka osoba može sebi priuštiti da bude slaba. S vremena na vrijeme učini nam se da se sve nagomilava na našim plećima. 

Svaki dan osjećamo odgovornost za porodicu, djecu, starije roditelje, posao... Ali očajnički nam je potreban slobodan prostor za vlastite emocije, snove i misli. Najvažnija stvar koju treba zapamtiti je da ne moramo stalno imati kontrolu nad svim. 



Stav „Nikad ne plačem“ znači da nikome, uključujući i sebe, ne pokazujete svoja prava osjećanja i smišljate razne izgovore da potisnete svoje poteškoće. Ako se pod bilo kojim okolnostima pretvarate da je s vama sve u redu, ne samo da se zatvarate od svijeta, već se i sakrivate od pravog sebe. 

Potisnute emocije uvijek traže izlaz. Kao rezultat toga, mogu se manifestirati u obliku psihosomatskih simptoma: glavobolja, migrena, umora, vrtoglavica, probavnih problema itd. Čovjek ne može biti stalno jak i ne može da sakrije tugu i osjećanja tokom cijelog života. 



Morate dati oduška svojim osjećajima, a upravo je to slučaj kada suze oslobađaju nervnu napetost i negativne emocije. Zapamtite da: 1.Plakanje je dobro za vaše zdravlje. 2. Suze donose olakšanje i prvi su korak ka promjeni. 

3. Nakon suza se smirujemo, opuštamo i možemo mirno procijeniti stvarnost i donositi odluke. Niko osim vas ne zna koliko ste truda uložili da postignete to što sada imate, zato ne dozvolite da vam drugi govore koliko jaki morate biti ni kada je u redu da plačete.

Pokreće Blogger.