Raskid nastane kad ljepota u očima nestane: Zašto je važno gledati partnera "drugačijim" očima

Svojevremeno ste birali svog partnera upravo zato što je, pored milion drugih, on bio najbolji izbor za vas, ne zaboravite to.


Ako u vašem partneru redovno vidite ljepotu, cijenite njegove vrline i ne obraćate pažnju isključivo na njegove mane i nedostatke, onda će se vaša veza ne samo nastaviti, nego će svakog dana da postaje sve bolja i kvalitetnija, a vi ćete sve više da uživate u vašem partnerskom odnosu. 

Sigurno je da ste tada vidjeli svu ljepotu koju vaš partner posjeduje. Ako ste u nekom trenutku prestali da vidite svu njegovu ljepotu, to se nije desilo zato što je partner izgubio ljepotu, nego zato što ste vi promijenili gledište i u takvim periodima ljudi često donose pogrešne odluke. 



Ako dozvolite da se desi ovako nešto i da izgubite iz vidika svu ljepotu koju imate ispred sebe, onda vašoj vezi može da prijeti raskid. Gubljenjem ljepote iz vida mi počinjemo u partneru da sve više primjećujemo njegove mane. Ova percepcija je pogrešna, neadekvatna i ponekad može biti opasna za vezu. 

Reći ću vam jednu mudrost: „Ono što imamo - ne čuvamo, ali ako to izgubimo – plačemo.“ To se ponekad desi i u partnerskom odnosu. Kada počnemo da gledamo samo mane i da se udaljavamo od partnera, naša druga polovina se umori od našeg prisustva. 



A to je i logično, nema potrebe da se bilo ko zadržava tamo gdje ga drugi ne žele ili gdje u njemu vide samo loše strane. Međutim, ovo nije samo činjenica, ovo je uputstvo da se aktivirate: ako naša psiha samoinicijativno ne doprinese jačanju kvalitetnog i zdravog odnosa sa partnerom, to znači da mi svjesno moramo da reagujemo i da se potrudimo da održimo dobar odnos. 

To znači sledeće: u svojoj glavi treba da formiramo misao da je naša druga polovina zapravo naša najbolja polovina. Treba da zamislimo i da vjerujemo da mi kraj sebe imamo najboljeg partnera na svijetu – naravno, najboljeg za nas. 

Našeg partnera treba da gledamo kao nekog šarmantnog, privlačnog, senzualnog, zavodljivog i lijepog sa svim vrlinama koje on zaista posjeduje. To možda neće biti uvijek jednostavno, ali svakako će vam pomoći da poboljšate vaš odnos ili da ga makar zadržite na nivou na kom je sad. 

To će vam pomoći da u partneru vidite samo ono lijepo, što se sakrilo i zamaglilo se rutinom svakodnevnice koja je neminovna za sve nas. 

Pokreće Blogger.