Zabluda je vjerovati da se srodne duše trebaju uvijek slagati: Definicija sudbinske ljubavi je drugačija

Sudbinska ljubav nije savršena ljubav bez trzavica i problema, kao što mnogi to misle. 


Kada se dvije srodne duše pronađu iznad njih se odvija veliki vatromet koji se ne vidi, ali one ga mogu osjetiti. Srodna duša često nije približno onome čime je drugi smatraju. Nju ste pronašli ako ste doživjeli sljedeće stvari: 1. Imate osjećaj da se poznajete odavno. 

Ovo je prva stvar koju primjete osobe koje pronađu svoju pravu ljubav. Kažu da bi se ljubav trebala odvijati lako i prirodno. 2. Imate razumijevanje jedno za drugo. Ne morate provesti pola sata objašnjavajući šta volite ili šta vas nervira. 



Srodne duše lako prepoznaju šta je njegovom partneru potrebno ili šta nije. One komuniciraju bez ijedne riječi. 3. Prihvatate različitosti. Velika greška kod mnogih ljudi je to što misle da bi srodne duše trebale biti jako slične, ako ne i iste. Međutim to je nemoguće. 

Čak i jednojajčani blizanci imaju različite karaktere, tako da je suludo očekivati da nemate nikakve različitosti sa drugom osobom. Jasno je da one moraju postojati i kada naiđete na svoju srodnu dušu one vam neće toliko smetati. 4. Saosjećanje. 



Možda u prošlosti niste bili pretjerano empatični, ali kada upoznate srodnu dušu primjetićete da to postepeno postajete. 5. Iskreno se radujete uspjehu svog partnera. Postoje parovi koji su jedni drugima konkurencija i koji zavide jedni drugima. 

Ali to nije slučaj kod srodnih duša, jer kada upoznate tu pravu ljubav biće vam bitno da gledate svog partnera kako napreduje. Srodne duše rade sve zajedno, a ne protiv. Kada je upoznate, shvatićete da nikada ni za koga drugog niste tako brinuli kao za nju.

Pokreće Blogger.