Zašto snažna i pametna žena neće biti srećna sa slabim muškarcem: Psihologija srećnih odnosa

U modernom dobu nije tako teško izgraditi komplekse i nesigurnost. Što smo više izloženi društvenim mrežama i tuđim "savršenim" životima to nam je gore. 


Nesigurnost nije sjajna osobina ni za muškarca ni za ženu, a takođe nije nešto što bi se trebalo nalaziti u vezi ili braku. Kada muškarac ima nesigurnu ženu njihova veza se zasniva na mnogo histerisanja, ljubavnih ispada, ljubomorisanja i sukoba. 

Kada žena ima nesigurnog muškarca ona ne dobija podršku koja joj je neophodna, ne dobija pravi izvor motivacije i gubi volju da se poboljšava. Ovo su neki od glavnih pokazatelja da je osoba nesigurna u velikoj mjeri. 1. Interesovanja su izgubljena. 



Osobe koje su sklone nesigurnosti gube volju i želju da rade neke nove stvari, ili neke stare u kojima su uživali. 2. Konstantno okrivljivanje. Nesigurna osoba ima kompleks niže vrijednosti pa zbog tog uvijek svog partnera okrivljuje za neke afere. 

3. Guši vas svojim problemima. Nesigurna osoba se ne zna izboriti sa onim što je muči pa uvijek traži pomoć i spas u drugim ljudima. 4. Pretjerano voli. Kada osoba nema samopouzdanje ona će svog partnera gušiti izlivima ljubavi. Na taj način misli da će ga zadržati. 



Ali tako ga samo odbija od sebe. 5. Ljubomoriše. Već odavno je poznato da su iznimno ljubomorne osobe zapravo samo nesigurne u sebe. Svi ti ispadi ljubomore potiču iz straha da će biti ostavljeni ili zamjenjeni nekim drugim. 6. Traži stalno tuđu potvrdu. 

Kada je čovjek nesiguran njegovi stavovi i mišljenja za njega nemaju veliku vrijednost. Zbog toga uvijek traže savjete drugih ljudi. 7. Daje ultimatume i prijeti. Kada nesiguran čovjek više ne zna na normalan način iskazati svoje emocije on počinje da prijeti i daje ultimatume. 

Smatra da će na taj način osigurati ono što misli da mu pripada. Međutim, sve su to prazni pokušaji koji ne vode nikuda. Nesigurnost je psihološki problem i zahtjeva da poradite na tome. U suprotnom uvijek ćete imati probleme sa drugim ljudima.

Pokreće Blogger.