Astro analiza: Koja je uloga Raka na ovom svijetu – Bez njega bi svijet bio mračno i hladno mjesto

Svi znakovi Zodijaka imaju određene karmičke zadatke kako vjeruju astrolozi. Ti zadaci postoje kako bi se na svijetu napravila ravnoteža i mir među ljudima. 


Svaki Zodijak ima određenu životnu svrhu po kojoj se razlikuje od drugih, a danas govorimo o Rakovima. Koje su to glavne uloge Rakova na našoj planeti? 1. Postoje da brinu o voljenim osobama. Nisu bez razloga oni tako emotivni i brižni. Rakovi postoje da omekšaju one tvrde ljuske od ljudi. 

Oni postoje da bi unijeli ljubav u naš život i pokazali kako treba da se voli. Bez njih bi svijet bio mračno i hladno mjesto. Postoje da bi nam pokazali da ponos nije najbitniji i da je u redu ponekad se rasplakati i izbaciti teret iz svoje duše. 2. Oni nas opominju. Rakovi su sjajni motivatori. 



Oni će vrlo uspješno svakog čovjeka vratiti na put uspjeha kojim je krenuo. Od njih ćete uvijek čuti neku mudru poslovicu ili savjet koji kao da vam otvara oči. Zato je sjajno imati jednog Raka pored sebe. Nažalost, Rakovi nemaju uvijek tako sjajan savjet za sebe. 

Uvijek su bolji za druge ljude nego za svoju korist. 3. Pomažu u sticanju samopouzdanja. Rakovi ne štede na riječima. Kada im se nešto dopada - onda to zaista i kažu. Uvijek će hvaliti dobre osobine na ljudima i time ih navesti da postanu još bolji. 



4. Donosi ravnotežu u tuđe živote. Ovo se najviše primjećuje kada se sprijatelji sa nekim suprotnim znakom od svoga, poput Ovna. Pokazaće mu kako da smiri svoju tvrdoglavost, opusti se i umiri. Rak je svjestan svog dobrog uticaja na druge ljude i zbog toga često i previše nudi svoju pomoć. 

Neki ljudi će to primjetiti i iskoristiti njihovu dobrotu na razne načine. Zato je važno da se znaju i zaštititi.

Pokreće Blogger.