Načitanu ženu ne možete osvojiti izlizanim forama – Kako ispravno voljeti pametnu ženu

Žena koja čita je žena koja ima bogat unutrašnji svijet i žena koja je emotivna i saosjećajna.


Načitana žena je ona koja je prošla razne literature i naučila neke osnovne lekcije života. Takva žena je pokupila veliku mudrost ovog svijeta. Što više pročita to postaje pametnija, mudrija i snažnija. Sa svakom novom knjigom koju pročita ona postaje žena koju sve manje možete poniziti ili uvrijediti. 

Nju ne možete imati lako za prijatelja, jer ona ne toleriše lažne ljude i loše ophođenje prema njoj. Nju ne možete osvojiti izlizanim forama jer ona želi muškarca koji će znati reći sve prave stvari. Ne možete je osvojiti poklonima, izletima niti bilo kakvim forama, jer njoj treba muškarac koji će govoriti iz srca. 



Ona zna šta je ljubav i šta je mudrost, i ne pristaje ni na šta manje od onog što zna da zaslužuje. Načitana žena je ona koja ima bogat unutrašnji svijet. To je žena koja umije da otplovi u svijet mašte i oživi neke emocije tako snažno kao da se dešavaju u realnosti. 

Takve žene najjače vole. Ali takve su i najteže za osvojiti. Ona nije od onih koji će lako povjerovati drugima, svaku izjavu uzima sa malom dozom sumnje. Naučila je da ljudima ne vjeruje riječima, već samo djelima. Koliko joj pokažeš da si dobar toliko će i vjerovati da jesi. 



Kada načitana žena upozna muškarca koji joj se dopada. Ona će malo po malo, dopuštati mu da zaviri u njen život. Polako će sa njim dijeliti informacije o svom života kako bi posmatrala kako prihvata to sve. Ona svoj život vidi kao praznu knjigu koju ispisuje isključivo onako kako ona to želi. 

Zbog toga, će uvijek lako izbrisati redove koje popunjavaju ljudi kojima tu više nije mjesto. Za naredne prazne stranice će birati samo dobro društvo, dobre događaje i savršene ljubavi. Ništa manje i više ona ne želi u svom životu.

Pokreće Blogger.