Djeca nisu željela novog tatu - A ja nisam željela samački život: Poučna priča razvedene majke

Ne može jedna žena čitav svoj život posvetiti samo svojoj djeci. Da, treba biti uz njih, ali jednog dana kada osnuju svoje porodice i odu od vas - vi ostajete bez ičega. Ostajete da se radujete posjeti od nedjelje do nedjelje ili od rođendana do rođendana.


Bila sam žena sa 40 plus godina koja samo što je prošla kroz razvod i velike osude ljudi. Pitala sam se, šta da radim sad? Koga ja da nađem? Nisam više mlada, lijepa niti zgodna kao nekad. Imam dvoje odrasle djece koji me zaista vole i koji su mi jasno dali do znanja da ne žele "novog tatu". 

Da, mogla bih se okružiti svojom djecom i uživati u njihovoj pažnji. Ali i moja djeca imaju svoje živote kojima se uvijek vraćaju. Uskoro će oboje imati svoje porodice, svoje kuće i stanove, a mene će viđati od rođendana do rođendana. 



Rekli su mi "ti si matora žena, ne treba ti novi muškarac da bi bila srećna". Možda su bili u pravu, ali oni ne znaju kako je biti sama žena u tim godinama. Pogotovo kada vidim da je njihov biološki otac osnovao novu "srećniju" porodicu. 

Dugo sam vagala odluke u svojoj glavi, da li se fokusirati samo na djecu ili ipak potražiti novu ljubav? Odlučila sam slušati svoje srce. Kolega sa posla mi se već duže vrijeme udvarao i odlučila sam mu dati šansu, što se mojoj djeci nikako nije svidjelo. 



Nisam dugo čekala priliku da im objasnim da sam i ja žena od krvi i mesa i da imam pravo da imam ljubav pored sebe. Bilo je jako sebično od njih da mi traže da uskratim sebi sreću, što su naposlijetku i oni shvatili. Svaki čovjek ima pravo na ljubav!

Ko kaže da se ljubav ne može naći i u zrelim godinama? Ljubav nema dobnu granicu niti zna za uslove. Svaki čovjek ima pravo na ljubav bez obzira kakva njegova prošlost ili sadašnjost bila. Ne slušajte druge, usudite se živjeti život za sebe i svoju sreću!

Pokreće Blogger.