Psiholog odgovara na pitanja čitalaca: "Da li je u redu pronaći ljubavnicu ako me žena ignoriše?"

Popularni časopis The Sun ima kolumnu u kojoj čuvena terapeutkinja Deidre odgovara na pitanja čitalaca. 


U jednom pitanju javio joj se muškarac koji se požalio da ga njegova supruga odbija te je zamolio za pomoć. Njegovo pismo započinje ovako: " Draga Deidre. Mojoj supruzi je rođendan sljedeći mjesec i htio sam prirediti nešto lijepo za nju. 

Razmišljao sam da nam rezervišem hotel na jednoj predivnoj egzotičnoj lokaciji ali se dvoumim jer me već duže vremena ignoriše i ne želi da bude sa mnom u romantičnom smislu. Imam 29 godina a ona 31 i ne može se reći da smo previše "stari za to".



Ali ona me već odavno odbija i ne želi biti sa mnom ma koliko se trudio. Pokušao sam da riješimo taj problem, postavio sam joj milion pitanja ali nikada nije htjela da razgovara o tome. Dugo smo u vezi i nije mi jednostavno tek tako raskinuti sa njom. 

Osjećam da se naša veza raspada, a sa druge strane jako mi je potrebno da osjetim ljubav i nježnost žene. Razmišljam da pronađem drugu ženu kako bih se ponovo osjetio voljenim." Na šta mu Deidre odgovara: "Čak i ako pronađeš drugu ženu to neće riješiti problem u tvom braku.



Morate pronaći način da razgovarate sa njom o svemu što vas muči i morate objasniti koliko vam ljubav nedostaje. Vaša žena je možda u depresiji ili pod stresom što bi moglo uzrokovati takvo ponašanje. Možda postoje neki neriješeni sukobi iz vaše veze koje niste riješili. 

Možda se ne osjeća ugodno u svom vlastitom tijelu i zbog toga izbjegava da bude bliska sa vama. U svakom slučaju biste morali popričati sa njom o tome kako biste mogli riješiti problem ili poboljšati stvari u svom braku.."

Pokreće Blogger.