Kako zaista izgleda život ljubavnice: Sjajno je biti poželjna žena - Ali je žalosno biti druga opcija

Prevare više nisu tabu tema kao što su nekada bile. Sada skoro da je normalno da svako ima po ljubavnika. 


Iako mnogi uživaju u preljubama, kao žena od 35 godina koja je već dugo zaljubljena u oženjenog čovjeka mogu reći da to ništa dobro ne donosi. I sama sam žena koja je u braku i bilo mi je nepojmljivo pomisliti da moj suprug ima aferu, ali ja sam bila prva koja je "probila led". 

Sve je počelo kada sam pronašla novi posao i počela dijeliti kancelariju sa čovjekom koji mi se odmah od početka dopao. Nisam htjela puno pridavati značaja svojim osjećajima pogotovo jer sam shvatila da je to muškarac kojeg su željele mnoge žene. 



Pričalo se čak i da je imao afere sa mnogim koleginicama bez obzira što ga kod kuće svaki dan čekaju supruga i tri kćerke. Ali žena kao žena, osjetljiva i emotivna, nisam mogla suzbiti svoja osjećanja. On mi je sve dodatno otežao tako što je otvoreno flertovao sa mnom. 

Nisam mogla da mu odolim... Oduševljavao me je svakog dana sve više i više. Zaljubila sam se u njegov izgled, u njegov stav, ponašanje... njegov način života. Sve je odisalo velikim šarmom i dominantnošću. Ubrzo smo započeli našu aferu koja i danas traje. 



Pune dvije godine... Da, volim svog muža, ali njega volim više. Ali ma koliko uživala u ljubavi sa njim, ovo je jako težak i bolan način života. Biti ljubavnica je jako teška stvar. Lijepo je biti poželjna žena muškarcu koji ti se dopada ali je jako teško živjeti kao nečija druga opcija. 

Svaka žena koja je ljubavnica mnogo tereta nosi na duši. Svaka ljubavnica je svjesna da čini jako loše stvari i da će prije ili kasnije mnogo ljudi biti povrijeđeno zbog toga. Ali, svaka ljubavnica koja je zaljubljena do ušiju pristaje da živi više u samoći nego u ljubavi i živi za taj dan kada će dobiti malo vremena sa čovjekom koji voli. 

Svaka ljubavnica bi željela biti jedina žena svom ljubavniku, ali to se nažalost ne dešava uvijek. Neko kaže da je baš to ono što nas čini toliko zaluđenima, ali to je definitivno ono što nas čini tako nesrećnima. Ljubavnice možda jesu sve što drugi govore, ali nikako žene bez osjećaja i duše!

Pokreće Blogger.