Život ne voli nezahvalne ljude - Promijenite način razmišljanja i promijenićete život

Čovjek može u isto vrijeme željeti mnogo toga a biti skroman. Za to mu treba malo mudrosti malo pameti. 


Ako vam nešto ne polazi za rukom i niste u mogućnosti da to promijenite, onda morate da nastavite da živite dalje... Moraćete da prihvatite odbijanje i izgradite svoj život bez onoga što vam nije dato. Ne zahtijevajte, ne molite, ne ljutite se. 

Imate puno drugih stvari. Budite zahvalni na tome! Sreća dolazi kada je ne očekujete. Dolazi kada prihvatite sebe i svoj život onakvima kakvi jesu. Radite ono što možete i volite da radite. Sudbina ne voli iznuđivače, prosjake i vječno nezadovoljne ljude. 



Oni koji se glasno žale i kukaju su konstantno u nezadovoljstvu. Ako nešto ne ide kako ste zamislili i ne zavisi od vas, morate nastaviti dalje bez da ulažete nepotrebni trud ili žalbe. Mnoge stvari ne zavise od nas i samo budalast čovjek se ne može pomiriti sa tim. 

Ali od nas zavisi da li ćemo adekvatno prihvatiti odbijanje i neispunjenje želje.  Od nas zavisi koliko ćemo se truditi. Od nas zavisi da li ćemo shvatiti da se za neke stvari ne vrijedi boriti i kad trebamo odustati. I u tome je ponekad cijela poenta...



Biti dovoljno pametni da znamo kada trebamo dići ruke od nekoga ili nečega ali ujedno biti uporni da dobijemo ono što želimo. Biti dovoljno pametni da znamo tražiti još ali biti dovoljno mudri da budemo zahvalni na onome što imamo. To je sve!

Pokreće Blogger.