Dozvolite da vas izgube ljudi koji vas ne zaslužuju - 5 načina da postanete jači poslije prevare

Samo prevarene osobe znaju koliko je teško zaliječiti slomljeno srce i koliko se teško isčupati iz tog stanja.


Kao što kažu, vrijeme liječi sve rane. Ali da bi se proces ubrzao potrebno je da znate još neke stvari. Evo kako da prebolite raskid i preljubu brže: 1. Možete razmišljati o osveti, ali ne činite to. Želiš se osvetiti? Želiš da shvati koliko te je povrijedio. To je normalno, ali ne trebaš to da radiš. 

Tvoja ljutnja je privremena. Možda mu nikada nećeš oprostiti, ali ćeš živjeti dalje. Ne čini ono zbog čega ćeš se kajati ili čega ćeš se kasnije stidjeti. Nema ogovaranja na društvenim mrežama, nema muvanja s njegovim najboljim prijateljem ili razbijanja njegovog auta. 



Budite iznad toga i kasnije ćete sebi biti zahvalni na tome. 2. Možete imati aferu ali ne ulazite u vezu dok se sve ne raščisti. Ne morate ostati kod kuće nakon što ste prevareni i kukati danima. Okružite se pozitivnim ljdima, izađite i zabavite se. 

Idite na sastanke, sjetite se da postoje i drugi ljudi, i da ste privlačni. Ali nemojte žuriti da započnete nove veze. Prvo morate biti sigurni da ste preboljeli svog bivšeg prije nego što započnete ozbiljnu vezu. 3. Bavite se sportom. U takvoj situaciji, kada ste povrijeđeni, jednostavno morate biti ometeni nečim.



Budite aktivni - vježbanje je sjajno za vaš um. Osim toga, sjajno ćete i izgledati. Da, i vaše tijelo će biti u formi! 4. Fokusirajte se na svoje hobije. U vezi žrtvujemo mnogo toga, uključujući i svoje vrijeme. Sjetite se svega što ste željeli da uradite, ali za šta nije bilo dovoljno vremena. 

Kada te je bivši varao, nije mislio na tebe, već na sebe. Dakle, sada se fokusiraj na sebe. 5. Nemojte ga pratiti na društvenim mrežama, niti uhoditi. Društveni mediji mogu biti toksično mjesto, posebno nakon raskida. Veoma je primamljivo otići na njegovu stranicu i pratiti gdje je, s kim je. 

Tako samo ulazite u začaran krug nezadovoljstva i boli. Dozvolite sebi da ga prebolite tako što ćete ga držati podalje od očiju.

Pokreće Blogger.