Tajna ženske senzualnosti prema psihologu: Ne uljepšavajte se po slici žene kakvu vaš muškarac želi

Psiholog i kognitivni terapeut, Marina Rej, objašnjava šta je to što jednu ženu čini senzualnom i ženstvenom. 


U šta se to muškarci zaljubljuju? Postići ljepotu je mnogo teže nego otići u kozmetički salon ili teretanu. Postići ljepotu znači gajiti u sebi kvalitete koje vas čine ženstvenima. Privlačeći muškarce samo na osnovu fizičkog izgleda zapravo privlačite privremeu i prolaznu ljubavnu priču, zasnovanu na površnoj ljepoti.

Ponekad žena napravi grešku kada svu svoju snagu, energiju, vrijeme uloži da bi ostvarila sliku žene kakvu njen muškarac želi vidjeti, a pritom zaboravi na sebe i svoj razvoj. Kao rezultat, muškarac "popivši" sve ženine resurse napušta i nastavlja svojim putem, tražeći ponovo sliku idealne žene u nekoj drugoj.



Svaki muškarac ima u glavi idealnu sliku žene koja se kod svakog razlikuje. Neki muškarci vole vitke plavuše, drugi brinete sa oblinama, a treći isključivo crvenokose. Ali postoji nešto što će svakog muškarca privući u ženi - to je njena senzualnost. 

Senzualnost je energija koja privlači suprotan spol. Bez senzualnosti skoro da nema zavođenja ni užitka. Ali u čemu je tajna ženske senzualnost, kako se ona pokreće? Senzualnost je ženstvenost, opuštenost, tajanstvenost, samopouzdanje, spremnost na flert, zainteresovanost - sve spojeno u jednome. 



Da bi žena bila senzualna mora ispuniti tri uslova, prvo da voli sebe, da bez ustručavanja budi vatru u sebi i da se zainteresovana za muškarca. Ako muškarac vidi da žena voli sebe, brine o sebi i ne plaši se flertovati on će reći za nju da je senzualna. Takve žene privlače poput magneta.

Pokreće Blogger.