Ako vas partner emocionalno iscrpljuje - To nije dobra veza: Dva glavna uslova svake veze

Ljubav nije samo ono što osjećate prema svom partneru, to je takođe osjećaj koji vam partner pruža. Ljubav treba biti opuštena, ali treba i ispunjavati dva glavna uslova:


1. Veza uvijek treba biti ugodna: Naglašavamo riječ je UVIJEK. Ako od prvih minuta poznanstva osjećate lakoću komunikacije i udobnost u prisustvu vašeg partnera, budite sigurni da ste pronašli „svoju“ osobu. Zapamtite, ljubavni odnosi ne bi trebali biti emocionalno teški. 

Ako vas vaš partner mentalno iscrpljuje budite spremni da odlučite šta ćete dalje sa tim odnosom jer to definitivno nije dobro okruženje ni za jedno od vas dvoje. Da biste shvatili trebate li biti sa ovom osobom, slušajte sebe, slušajte svoju podsvijest. 



Postavite sebi pitanja: "Da li mi je ugodno sa ovom osobom?" "Jesam li pod stresom kada sam sa njom?" "Moram li kontrolisati ili kriti svoje emocije pored njega?" Izvucite zaključak u zavisnosti od odgovora koje sami sebi dadnete na ta pitanja. 

Da, naravno, u svakoj vezi ima svađe. Ali, ako je vaš odnos sa partnerom kvalitetan, uvijek ćete se boriti za pomirenje i stabilnost u vašem odnosu, čak i u vrijeme krize. U zdravoj vezi se nećete osjećati iscrpljeno i nervozno čim vaš partner progovori. 



2. Veza vas mora činiti srećnima. Ako vas vaš partner ne čini sretnom osobom zašto vam treba? Koliko god to otrcano zvučalo, glavni pokazatelj kvalitetnog odnosa između muškarca i žene nije udobnost, već radost. Veza bi trebala biti pozitivna za oboje. 

Ako vam osoba odgovara, onda ćete pored nje uvijek biti sretni. Osjećaćete potrebu da budete što više sa svojim partnerom jer budi sjajan osjećaj u vama - to je prava ljubav.

Pokreće Blogger.