Osobe rođene u znaku Djevice su sjajni prijatelji: Činjenice o njima koje možda niste znali

Djevice su često pogrešno okarakterizovane kao previše komplikovane ili previše hladne za one koji gledaju sa strane. 


Svi rođeni između 23. avgusta i 22. septembra su Djevica prema Zodijaku. Kvalitete predstavnika ovog znaka Zodijaka su čistoća, težnja za savršenstvom, skromnost, logika, intelekt i stabilnost. Ono što drugim smatraju komplikovanosti kod njih je zapravo samo racionalnost i jedinstvenost.

Čuvena filmska zvjezda iz 1920 - ih Gretta Garbo bila je poznata po svojoj zapaljivoj senzualnosti i snažnom nezavisnom duhu koje je imala zahvaljujući baš ovom zodijačkom znaku. Djevica je veliki prijatelj: Imate li pitanje o kojem trebate savjet? 



Obrati se Djevici. Njihova sposobnost da analiziraju složene i osjetljive situacije kako bi pronašli najbolje rješenje čini ih velikim prijateljima. Vole pomagati drugima i stalno nastoje podržati humanitarne pokrete. Djevice su dobri ljubavnici: 

Ako su skromni, to ne znači da su izgubljeni. Ima nešto primamljivo u njihovoj povučenosti. U ljubavi je pažljiva i zbog toga često izgleda hladno, mada to obično nije. Djevice vole raditi. One su pravi radoholičari koji uživaju u svemu što rade. 



Veoma su kreativne i racionalne što ih čine sjajnim radnicima. Njihova sklonost organizaciji i pažnja prema detaljima čine ih visoko cijenjenim i posvećenim zaposlenicima, posebno u sektoru uslužnih djelatnosti. Djevica se može nositi i sa najtežim poslovima. 

Suptilni zadaci koji zahtijevaju veliku koncentraciju biće prirodni i laki za Djevicu. Djevice nisu one koje se u društvu bore da budu u centru pažnje niti žele da se ističu. Veoma su staložene i svjesne svoje vrijednosti. Ono što im nedostaje jesu intuicija, maštovitost i samopouzdanje, ali to lako mogu nadoknaditi kada se nalaze u pravom društvu.

Pokreće Blogger.