Iz ugla jedne ljubavnice - Ne zadržavajte ljude duže u svom životu nego što to zaslužuju

Kakva ljubavna shvatanja bi trebala svaka žena usvojiti donosi nam priča jedne bivše ljubavnice:


"Reći ću vam jednu stvar, druge šanse su za slabiće. Ako vas muškarac jako povrijedi u tom slučaju imate samo jednu opciju - zauvijek ga otkačiti od sebe. Iz takve veze bi trebali izaći pametniji, nasmijaniji i sa srednjim prstom podignutim u vis. Zašto? 

Zato što muškarci povrijede ženu sa jasnom namjerom u 9 od 10 slučaja. Da, svi činimo greške i svi trebamo biti empatični ali to ne znači dati drugu šansu čovjeku koji vas je jako povrijedio ili vas uporno vrijeđa. Svaka žena bi trebala postaviti jasnu granicu.



Svaka žena bi trebala znati kada bi nekoga trebala otjerati iz svog života i svoje svakodnevnice. Trebale bi znati kada veza nema budućnost i kada u njoj ostajete samo iz straha. Kao žena koja je bila u braku, koja je varala svog muža i koju su muškarci varali, naučila sam par stvari.

Naučila sam na teži način kako postati ispravna žena koja ne povrijeđuje one koji je vole. U životu sam više puta raskinula i povrijedila dobre muškarce nego što sam one loše. Zašto? Zato što smo slabi na ljude koji nas odbijaju. Svako odbijanje i loše tretiranje doživljavamo kao lični pad i želimo to ispraviti.



Zbog toga se uvijek vraćamo onim "lošim momcima". Zbog toga se želimo bar još jednom vidjeti sa onim lošim muškarcem koji nas je povrijeđivao ili odbijao. Želimo se osjećati vrijedno, ali na pogrešne načine i sa pogrešnim ljudima. Da, možda dobri muškarci su ponekad dosadni ili monotoni. 

Ali shvatila sam da tako razmišljaju samo žene koje imaju komplekse i koje nisu psihički stabilne, a ja sam bila jedna od njih. Ako ste jedna od tih žena vrijeme je da poradite na sebi. Posvetite se samo sebi, svom biću, svom mentalnom stanju i brinite o sebi. 

Kada sebe izliječite od kompleksa i problema tada ćete znati cijeniti dobre muškarce i generalno sve dobre osobe u svom životu. Loši muškarci su za slabe žene, dobri muškarci su za stabilne i mudre žene. Koja bi normalna osoba trpila nekoga ko je odbija ili koji se ne želi potruditi oko nje? Nijedna! Poradite na sebi i ne zadržavajte ljude u svom životu duže nego što to zaslužuju."

Pokreće Blogger.