Muškarci obično ne vole duga dopisivanja - 7 pravila dopisivanja sa muškarcem

Muškarci ne vole dugačka i komplikovana dopisivanja. Ako ih ne želite preplašiti kroz svoje poruke, pridržavajte se sljedeći stvari.


1. Ne šaljite bezbroj poruka ako ne odgovara. Ako se vaš muškarac ne javlja ne šaljite mu dodatnih stotinu poruka kao da ste psiho. Takvim ponašanjem pokazujete da nemate strpljenja i razumijevanja. I veoma su velike šanse da ga preplašite. 2. Ne pretjerujte sa emotikonima. 

Muškarci vole jednostavna i koncizna dopisivanja. Ne pretjerujte u tome koliko smajlija šaljete. Ako to činite, osim što može izgledati veoma zbunjujuće muškarac bi mogao pomisliti i da ste jako nezreli. Ubacite ponekad neki emotikon ali budite umjereni. 



 3. Ne oslanjajte se samo na dopisivanje. Koliko je važno da se često čujete preko telefona toliko je važno i da održavate komunikaciju uživo. Budite svjesni da dopisivanje često dovodi do sukoba jer se prilikom dopisivanja neke vaše rečenice pogrešno protumače. 

Na primjer kada ste sarkastični to vaš sagovornik ne primjeti i često pomisli da ste arogantni. 4. Budite oprezni sa šalama. Kada se preko poruka šalite morate to dobro naglasiti inače bi moglo biti pogrešno shvaćeno. 5. Ne pišite previše. Pratite koliko poruka vaš partner pošalje. 



Ako na vaših svakih sto poruka muškarac odgovori sa jednom ili dvije to bi moglo značiti da ne voli dugačka dopisivanja i da biste trebali smanjiti svoje poruke. 6. Nemojte mu pisati čim se rastanete. Drugim riječima, nemojte slati poruke svom dečku čim se oprostite nakon sastanka. 

Ako niste slučajno zaboravili neku važnu stvar u njegovoj kući, nemojte pisati odmah čim izađete na vrata. 7. Ne rješavajte probleme preko poruka. U bilo kojoj vezi dolazi do nesuglasica, ali najbolji način za rješavanje problema je razgovor lice u lice. 

Tekstualne poruke ne mogu zamijeniti normalnu konverzaciju, ne prenose tonalitet glasa, poglede ni gestove što često ne doprinosi razrješenju problema. Nemojte se zamarati oko toga da li ste nešto napisali ispravno, ili šta ste kada napisali... Vaša prepiska bi trebala biti prirodna, ugodna za oboje.

Pokreće Blogger.