Greška nije greška ako je isplanirana - 5 stvari koje bih voljela da sam znala prije preljube

Nikada nisam vjerovala da ću postati jedna od onih žena koje varaju muškarca s kojim su u braku i kojeg vole. 


Uvijek sam se pitala "Zašto bi? Koja je poenta?". Igrom slučaja, baš to sam učinila i dalje nemam odgovor na ta pitanja. Vjerujem da su neki ljudi jednostavno genetski tako skrojeni, da ne cijene ono što imaju. Nisam terapeut niti psiholog, i ne želim da držim predavanja ženama koje varaju svoje muževe. 

Ja sam samo jedna obična žena koja je napravila veliku grešku i smatram da drugi mogu naučiti mnogo iz mojih grešaka. Ovo je 5 stvari koje bih voljela da sam znala prije nego što sam prevarila svog muža. 1. Ako ne pristaneš na iskušenje iz prve, kasnije će proći samo od sebe. 



U mom životu je bilo dosta požuda. Tokom braka imala sam prilike da prevarim svog muža ali sam se uvijek tome odupirala. Ubrzo poslije toga, svaka požuda bi jednostavno prošla. Ali sa jednim čovjekom je bilo drugačije. Toliko mi se dopadao da požuda nije prolazila dug vremenski period. 

To me je navelo da završim sa njim u spavaćoj sobi. Nakon svega toga nikada se više nismo ni čuli. Ono što sam osjećala je prošlo. Tako da sam sada sigurna da svakoj požudi treba dati vremena da prođe, jer ona je tu samo da vas testira. 



2. Uvijek će vas uhvatiti. Možda vas partner neće uhvatiti na djelu sa ljubavnikom, ali ovakve stvari se uvijek saznaju. Možda ne kroz očita djela već kroz vaše ponašanje. Poslije toga više nikada nećete biti isti i nikada svoju vezu nećete gledati istim očima, što se zaista primjeti. 

3. Greška nije greška ako je isplanirana. Ne možete reći da ne znate razlog zašto ste nekoga prevarili, ili da se to sve slučajno odigralo ako ste svojim prstima kuckali poruke toj osobi i zakazivali sastanke. To nije greška, ma koliko se željeli opravdati - to je isplanirana izdaja. 

4. Osjećaćete se lošije nego što ste zamislili. Obično prije nego što osoba pristane na preljubu, u glavi razvija razne scenarije. Pita se koliko loš će ishod biti ako se sve sazna. Ja, kao osoba koja je prošla kroz sve to, vam kažem da je mnogo lošije nego što možete zamisliti! 

Osim što će vas mnoge bliske osobe zamrziti, dugo vremena ćete se osjećati prljavo... ako ne i zauvijek. 5. Možda nećete imati želju da varate u budućnosti, ali ćete zauvijek biti etiketirani kao preljubnici. Teško je izgraditi vezu sa osobom koja je u prošlosti varala svoje partnere. 

Takve veze obično budu prepune nepovjerenja i netrepeljivosti, i često se okončaju i prije nego što postanu ozbiljne. Prije nego što pristanete na takvo što, dobro izvažite prednosti i mane svojih postupaka. I uvijek se vodite mišlju da ćete biti uhvaćeni!

Pokreće Blogger.