Svaki put kad je povrijedite ona postaje jača - 3 sulude stvari koje čini žena slomljenog srca

Kada osobi slomite srce njena se ličnost drastično mijenja. Čak ni ljubav sama ne mijenja čovjeka, koliko a mijenja bol i tuga.


Svaki put kada slomite ženi srce ona postaje druga osoba... Pametnija i jača. Naivnu ženu ćete lako povrijediti, ali onu koja je prošla već dosta toga - nećete tako lako. Kada je povrijedite ta njena bol je radikalno mijenja i jednostavno ne može zaustaviti promjenu koja se dešava. 

U procesu iscjeljenja, žena slomljenog srca će često učiniti sljedeće gluposti: 1. Prestaje vjerovati u ljubav: Nekada je zaista vjerovala u ljubav i htjela se potpuno posvetiti voljenoj osobi. Pokušala je uspostaviti zdravu vezu, mnogo se žrtvovala i trudila. 



No kada joj je srce slomljeno tada je shvatila da ljubav ne postoji. U to će vjerovati sve dok ne naiđe "onaj pravi". Ova faza kod nekoga traje kratko, a kod nekoga ipak veoma dugo. Ako se nalazite u ovoj fazi veoma je važno da dadnete šansu drugim odobama.

Čak i ako se plašite da ćete ponovo biti izigrani. Bolje je pokušati i biti izigran nego vječito ogorčen. 2. Ismijava tuđa osjećanja: Ženi kojoj je srce slomljeno ljubav će postati predmet ismijavanja. Ona će se podrugivati svim ljubavnim parovima koje ugleda.



U procesu iscjeljivanja od nje ćete često čuti izjave poput "Niko nikome nije vijeran", "Svi varaju" ili "Svako će vas povrijediti". 3. Igra sa drugim ljudima. Žena, kojoj je srce slomljeno, i sama će postati osoba koja lomi srca. Ona će se voditi teorijom "Ako su drugi mogli slomiti meni srce, zašto ja ne bih mogla drugima?". Kada prođe ovu fazu shvatiće koliko je pogrešno razmišljala.

Pokreće Blogger.