Strast ne nestaje sa vemenom, samo se mijenja: 8 stvari koje ne govorite ako ste srećni u vezi

Ljubav je spoj zaljubljenosti, poštovanja i lojalnosti. Onaj ko iskreno voli obično neće izgovarati sljedeće rečenice:


1. "Strast će nestati s vremenom." U dugotrajnoj vezi gotovo je nemoguće održati izvorne emocije i osjećaj leptirića koji se pojavljivao na početku. Ali to nije strast, i to ne znači da će strast nestati. Strast mijenja oblike i sa godinama postaje drugačija, ali podjednako lijepa. 

2. "Ponekad je važnije biti pragmatičan nego sretan." Varate se ako smatrate da je pametno biti u vezi sa partnerom radi finansijske dobiti ili iz druge koristi. Ne možete graditi svoj lični život samo na praktičnosti, a da ne uzmete u obzir ljubav ili kako se vaš partner osjeća. 



3. "Težak život nas je udaljio." Sve veze prolaze kroz iskušenja. Ako vas dvoje želite da to uspije, morate se nositi s neugodnim stvarima i biti spremni na kompromise. Međutim, postoji razlika između zajedničkog prevladavanja poteškoća i otkrivanja poteškoća zbog kojih ste izgubili međusobni kontakt.

4. "Znam svog partnera 100%." O svom partneru svakodnevno učite. Nikada nećete u potpunosti upoznati njegovu ličnost. Bićete šokirani količinom detalja koji se neočekivano pojave čak i u dubokoj starosti. 5. "Ne želim mu dosađivati sa svojim problemima." 



Postoji razlika između potrebe da partner riješi sve vaše probleme i osjećaja da imate pouzdanog saputnika s kojim možete otvoreno razgovarati o svojim brigama i problemima. Jaka veza je zajednica dvoje nezavisnih ljudi koji mogu sami rješavati svoje probleme, ali koji istovremeno znaju da se uvijek mogu osloniti jedni na druge. 

6. "Ponekad morate biti sebični." Sebičnost ne smije biti prisutna u ljubavi. I nemojte je miješati s kompromisom. Ako vam se nudi posao u drugom gradu i zamolite partnera da se preseli s vama, to nije sebičnost. Tražite od njega kompromis i u ovom slučaju stavljate sebe na prvo mjesto. Sebičnost je zahtijevati da radi stvari kako vi želite, da idete na mjesta koja vi želite ne uzimajuću u obzir šta on želi.

Pokreće Blogger.