Šta Djevice trebaju u ljubavi - Izludiće vas njihova pedantnost, ali oduševiti poljupci

Djevice jesu možda malo previše pedantne i sklone perfekcionizmu, ali takođe imaju mnoštvo sjajnih osobina.


Djevice su uglavnom na dobrom glasu po svojoj organizovanosti, pedantnosti i promišljenosti, ali su na lošem glasu zbog previše istaknutog perfekcionizma i nedostatka spontanosti. Ako vam osoba rođena u znaku Djevice osvoji srce vjerovatno ćete živjeti skladno sa njom (mada to zavisi i od vašeg znaka Zodijaka).

Djevica je obično suzdržana u pokazivanju emocija i više je na "hladnoj" strani. Životni saputnik Djevice će obožavati njenu pouzdanost i ambicioznost, ali će mu se manje sviđati njena previše pedantna strana. Ali šta je to što Djevica očekuje i treba u ljubavi? 



Djevici treba partner koji će biti pedantan, pristojan i ljubazan. Ona neće moći biti sretna pokraj nekoga ko se ne ponaša fino u društvu i ko ne poštuje njene "kodove ponašanja." Od partnera zahtijeva iskrenost, lojalnost i inteligenciju. Pored toga važno joj je da bude smiren i prizemljen. 

Budite joj prijatelj prije svega, pokažite da se zanimate za sve ono što vam govori i što je muči. Ni slučajno nemojte glumiti detektiva ili policajca koji će je uhoditi, kontrolisati ili sprovoditi zabrane ponašanja ili izlaska. To sigurno neće tolerisati. Djevica obožava duge poljupce i tome je veliki majstor.



Ne voli agresivne osobe, tako da bi bilo poželjno da se u žutim minutama znate sabrati i sagledati situaciju smireno i staloženo. S kim se najbolje slaže od ostalih Zodijaka? Sa Ribama! Emotivne i intuitivne Ribe će odlično razumjeti Djevičino ponašanje, a Djevice će Ribama pomoći da se nose sa emocijama i emotivnim ispadima.

Pokreće Blogger.