Novac je najbolje čuvati u kuhinji - 5 važnih pravila za privlačenje bogatstva

 Bogatstvo je jedan od najpopularnijih elemenata Feng Shui-a. Bogatstvo se ne ogleda samo u novcu, ono može doći u mnogim oblicima. 


Donosimo vam najbolje Feng Shui savjete za privlačenje bogatstva. 1. Koristite kristale citrina: Citrin je omiljeni kristal za privlačenje bogatstva. Ovaj živopisni kvarc zlatnih tonova ne samo da privlači bogatstvo, već vam pomaže i u stalnom obnavljanju vašeg prosperiteta. 

To je jedan od rijetkih kristala koji se mogu očistiti jer ne zadržava negativnu energiju. Stavite ga na mjesto u kući u kojem ste već stavili neke od Feng Shui predmeta za privlačenje novca ili ga nosite u džepu za pojačano djelovanje. 



2. Voda je bitna. U feng shuiju, tekuća voda povezana je s protokom finansija i obiljem. Obratite pažnju na vodovodne instalacije u svom domu i provjerite da nema curenja ili oštećenja. Ako postoje vodovodni problemi, riješite ih. Postavljanje fontane može privući prosperitet prema Feng Shui-u. 

Vodite računa da fontana bude čista. Najbolje je postaviti fontanu u prednji dio vašeg imanja s vodom usmjerenom prema ulaznim vratima. 3. Čistite šporet. Da biste poboljšali svoje bogatstvo, feng shui savjetuje da držite svoju peć u vrhunskom stanju. 



Pobrinite se da svi plamenici rade i da je uređaj čist. Koristite ga često jer Feng Shui vjeruje da njegova energija privlači prosperitet. 4. Zrele narandže su bonus. Napunite posudu narandžama koje će mirisom i izgledom privući sjajnu energiju u kuću. 

5. Držite novac u kuhinji. Prema ovom drevnom kineskom vjerovanju držanje novca u kuhinji privlači još veće dobitke. Feng Shui stručnjaci vjeruju da baš ta prostorija ima najpozitivniju auru. Blizu mjesta gdje držite novac možete staviti i figurice slona ili žabe za koje se isto vjeruje da privlače bogatstvo.

Pokreće Blogger.