Kako se osjećate u nečijem prisustvu dosta govori o njemu - 5 načina da prepoznate lošeg prijatelja

Kad bi bilo lako prepoznati lošeg prijatelja mnogi bi ljudi bolje živjeli. Nažalost, oni svoje pravo lice kriju kao zmija noge i teško ih je prepoznati.


Svaki čovjek prolazi kroz dobre i loše periode. U lošim periodima se ispoljava strana naše ličnosti za koju možda ni sami nismo znali. Zbog toga je teško utvrditi da li je neko zaista loša osoba ili samo prolazi kroz loš period. Da, teško je, ali ipak moguće. 

Pratite sljedeće smjernice ako želite utvrditi da li su vaši prijatelji dobri ili loši. Što više stavki prepoznate u njihovom ponašanju veće su šanse da imate posla sa zavidnim i lošim prijateljem. 1. Uvijek nađu način da vas "spuste". 



Kada ste se sreli sa određenim prijateljem možda ste bili ispunjeni sjajnom energijom ali kroz druženje sa njim osjetili ste kako ta energija opada. Mnogi loši prijatelji će pronaći načina da ponište pozitivnu energiju u drugima jer im zavide na tome. 

2. Tračanje. Povremeno bezazleno tračanje može biti zanimljiva i inspiritivna stvar. Ali ako osoba non stop priča o drugima, ili još gore ogovara u negativnom kontekstu - imate posla sa lošim prijateljem. 3. Stalno se izvinjava za svoju iskrenost. 



Osobe koje se "izvinjavaju što su iskrene" zapravo tako samo zakamufliraju namjeru da nekoga žele uvrijediti riječima. 4. Čine da se osjećate nervozno. Sve oko nas je sačinjeno od energije, ljudi, stvari.... Sve. To vam govori da ako se osjećate loše u nečijem prisustvu znači da osjetite lošu tuđu energiju. 

5. Porede vas (ili sebe) sa drugim ljudima. Osobe koje stalno upoređuju sebe i druge sa drugima pokazuju da imaju skrivene komlekse. Oni koji su fokusirani na sebe, koji su ispunjeni radošću i samopouzdanjem ne posmatraju druge ljude kroz poređenje i konkurenciju.

Pokreće Blogger.