Njegov odnos sa majkom utiče na vaš ljubavni odnos - 5 pokazatelja da se svekrva previše petlja

Zrelost partnera se može procijeniti prema njegovom odnosu sa roditeljima. Obratite pažnju na to.


Donosimo vam nekoliko znakova upozorenja: 1. Previše vremena provodi sa majkom – kada god isplanirate neki sastanak, on prvo provjeri sa majkom da li je njoj potreban u to vrijeme. Drugačije rečeno, više vremena ima za majku nego za vas. 

Kada mu ukažete na taj problem, on smatra da niste u pravu i da vas voli podjednako. 2. Majka mu je primjer za vas – vrlo često će je upoređivati sa vama, na primjer reći će da njegova mama ne kuva tako ili da je kuću čistila na drugi način. 



Sve što njegova mama uradi, za njega je najbolje. Sve majke brinu o svojoj djeci na najbolji mogući način, ali to ne znači da je sve što ona radi potpuno ispravno. 3. Majka je jedina žena – smatra da je jedina žena u njegovom životu majka. 

Čim ima ovakav stav, trebate biti svjesni da vas nikada neće gledati kao ravnopravnog partnera. 4. Ne dopadate se majci – ako vidite da je muškarac promijenio svoj odnos prema vama, nakon što vas je upoznao sa majkom, neka vam bude jasno da se majci niste dopali. 



Ona ima veliki uticaj na njega i to mišljenje ćete teško ispraviti. 5. Nigdje bez majke – ako iz njegovih priča shvatite da je i tokom djetinjstva, a i kasnije sve radio u pratnji majke, trebate se zabrinuti. Takav odnos ukazuje da će mu majka i u buduće trebati u svemu.

Gdje god da krenete majka će se petljati u to. 6. On nema oca – ukoliko je vaš muškarac bez oca, tada je povezanost sa majkom još jača. Jednostavno postaju zavisni jedno o drugom i tu vezu je nemoguće prekinuti. 

Ako shvatite da je vaš muškarac mnogo vezan za majku i ne može da funkcioniše bez vas, ta veza će vjerovatno ići u pravcu propadanja. Bolje je da na vrijeme odlučite šta ćete dalje, ne očekujući s njegove strane velike promjene.

Pokreće Blogger.