Zašto branite muškarcu da komunicira sa drugim ženama: 5 zahtjeva koje mu ne bi trebale davati

Žene imaju potrebu da muškarcima uskrate previše stvari koje su oni navikli raditi prije nego što su stupili u vezu, što se nikako ne odrazi dobro na budućnost veze.


Prije nego što počnete zahtijevati od svog muškarca da se odrekne nekih stvari važno je da shvatite da muškarce na promjene podstiču pohvale a ne naređenja. Dakle, sljedeći put umjesto što kažete "Nećeš više izlaziti sa svojim prijateljima" bolje pokušajte sa sljedećim izjavama: 

"Ti si tako sjajan muškarac, znam da više voliš biti sa mnom nego da izlaziš sa svojim prijateljima koji ne rade ništa korisno". Na taj način budite krivnju u njemu i navodite ga da ne izlazi sa prijateljima često. U nastavku donosimo još nekoliko stvari koje žene ne bi trebale zahtijevati od muškarca: 



1. Da ne komunicira sa drugim ženama. Jasno je da svaka žena želi zadržati muškarca za sebe i da želi da on zaboravi da druge žene postoje. Ali uvođenjem pravila ili zabrana samo ga dovodite u situaciju da se osjeća zarobljeno u vašoj vezi. 2. Da ste stalno zajedno. 

Vi i vaš partner niste sijamski bliznaci i ne trebate biti zajedno od jutra do mraka. Isplanirajte svoje vrijeme tako da imate vremena i za svoje hobije, a ne samo jedno za drugo. 3. Da poštuje vaša pravila ishrane. To što vi mislite da je nešto zdravo ili nezdravo primjenjujte isključivo u svojoj prehrani. 



Svog muškarca možete posavjetovati šta mislite da je ispavno a šta nije i on ima potpuno pravo da odluči da li želi usvojiti vaša mišljenja kao svoja i da li želi promijeniti svoju ishranu. Konstantnim zvocanjem "Nemoj jesti ovo, jedi ono" zvučite kao one dosadne majke.

A niko ne želi da mu glumite majku! 4. Da vam čita misli. Kada ste ljuti i kada vam pita šta vas muči nemojte govoriti "Ništa". Mnoge žene žele da njihovi muškarci čitaju misli, a to je nemoguće. Ne očekujte da će on shvatiti šta je problem već se ponašajte kao zrela osoba i to recite. 

5. Da vam plaća sve. Muškarac nije banka i nije dužan plaćati ženi ništa, ma koliko ona vjerovala u suprotno. Ako vam treba novac za nešto zaradite ga. Ružno je zahtijevati od drugih da pokrivaju vaše troškove.

Pokreće Blogger.