Ko je spreman slagati malo - spreman je slagati svašta: 10 obećanja koja bi vam muškarac trebao dati

Svaka ljubav, veza ili brak bi trebali biti zasnovani na određenim obećanjima. Možda zvuči ograničavajuće, ali obećanja će vam pružiti pravu smjernicu kuda bi vaša veza trebala ići. Ovo je 10 obećanja koje bi svaki muškarac trebao pružiti svojoj voljenoj:


1. Biću ti vijeran. Veza i brak gube smisao bez vijernosti. Zapravo, veza bez vijernosti i nije veza, to je obična farsa. Mnogi će reći kako je u današnje doba moderno varati, ali to nikad nije bilo moderno. To je čista izdaja i ne bi se smjela opravdavati. 

2. Brinuću se o tebi. Jasno je da moderne žene žele biti nezavisne, ali one takođe trebaju nekog ko će se brinuti o njima kada su najranjivije. Brinuti se o ženi prvenstveno znači brinuti o njenom emocionalnom stanju. 3. Trudiću se da budem bolji. Svaki čovjek se mijenja sa godinama. 



Neki prisvoje nove vrline, neki prisvoje nove mane. Od svog čovjeka bi trebali očekivati da će biti uz vas u dobru i zlu. Trebao bi vam obećati da će se uvijek truditi da bude bolja osoba. 4. Biću potpuno posvećen svojoj djeci. Udajte se za muškarca koji neće smatrati da su djeca ženina obaveza. 

Pravi muškarac bi trebao biti uz djecu podjednako kao i njihova majka. Ne dozvolite da vas ubijede u suprotno. 5. Uvijek ću ti pokazivati svoju ljubav. Bez obzira koliko se odnosi zahladili među vama ili koliko se udaljili jedno od drugog - veoma je važno da uvijek izjavljujete ljubav jedno prema drugome. Riječi će vas ponovo spojiti. 



6. Uvijek ću te štititi. I to ne samo od ljudi koji bi fizički nasrnuli na vas, već onih koji vas požele uvrijediti riječima ili postupcima. Vaš muškarac bi bio spreman uzvratiti nizak udarac onima koji ga pokušavaju nanijeti vama. 7. Priznaću ti svoje greške. 

Svi griješimo, i pravi muškarac je svjestan toga. On će priznati svoje greške i tražiti načine da se iskupi za njih. 8. Biću jak za tebe. I kada ga sustignu teška vremena pravi muškarac neće pasti na koljena niti se zatvoriti u četiri zida. Pravi muškarac će tada pokazati svoju snagu i spremnost da se izbori sa svim lošim, u ime svoje voljene ili u ime porodice. 

9. Pustiću te da imaš svoj život. Ma koliko bili vezani i koliko se voljeli, oba partnera bi trebali imati svoj život, tačnije svoje hobije. To što ušli u bračnu zajednicu ne znači da bi trebali stalno biti jedno sa drugim. 

10. Neću te lagati. Laž je najveći neprijatelj svake veze, pa čak i ona sitna laž. Pokažite muškarcu da ne tolarišete ni bezazleni tip laži i zahtijevajte da vam obeća da neće lagati. Iskrenost je sve što vam u vezi treba.

Pokreće Blogger.