Preljuba je direktna namjera da povrijedite onog ko vas voli - Psihologija srećnih odnosa

Jeste li znali da je varanje nedostatak ljubavi prema vašem partneru? U istinskoj ljubavi nema mjesta izdaji. 


Ako ste prevarili voljenu osobu, onda jednostavno lažete sami sebe o svojim osjećajima. Teško je prihvatiti, ali je istina. Zdrava veza je nemoguća bez komunikacije, iskrenosti, odanosti, poštovanja i posvećenosti. Ako zaista volite, onda nikada ne dopustite da razmišljate o nekome drugom. 

Vaš je partner sasvim dovoljan i ne treba vam niko drugi. Varanje je otrov koji ubija svaku vezu. Nevjera slama srce vašoj voljenoj osobi, oduzima mu povjerenje i vjeru u postojanje istinske ljubavi. Osim toga, kada varate nekoga ko vas iskreno voli, nanosite mu nevjerovatnu bol.



Ljudi koji varaju nisu spremni za ozbiljnu vezu. Ne poštuju svoje partnere i čak ih i ne smatraju dovoljno vrijednima. Ako vas osoba zaista voli, biće joj teško zamisliti da patite zbog nje. Varanje je nepoštovanje vašeg partnera. Varalice ne znaju šta je poštovanje. 

Istinskoj ljubavi je potrebna čast. Kad govorimo o ljubavi, mislimo na vezu s nekim ko će nam postati najbolji prijatelj. Potreban nam je neko ko će izazvati najlejpše osjećaje u nama, nasmijati i pružiti osjećaj ugodnosti. Odupiranje iskušenju da se vežete s nekim drugim govori o poštovanju vaše veze.



Ako želite zdravu vezu, budite iskreni i lojalni. Iskrenost i poštovanje znakovi su da se krećete u dobrom smjeru. Vi i vaš partner trebate imati otvorenu komunikaciju o svemu. Ako imate problem, razgovarajte o njemu kako biste pronašli rješenje, umjesto da ga gurate pod tepih i stvarate još veći problem. 

Naravno, da biste voljeli drugu osobu, prvo morate voljeti sebe. Naš je svijet pun idiota koji nekako prvo pronađu put do vašeg srca, a zatim ga slome. Ali koliko god puta vam je srce bilo slomljeno, nemojte prestati vjerovati u pravu ljubav. 

Morate zapamtiti da varanje nema nikakve veze s vama ili vašim dostojanstvom. Vi ste lijepa, inteligentna i posebna osoba koja ne zaslužuje da pati. Nikada nemojte gubiti samopouzdanje kada se neko odluči ponašati s vama s nepoštovanjem.

Pokreće Blogger.