Muškarci su luksuz, a ne potreba - Najbolji citati o ljubavi i odnosima

Donosimo vam probranu listu citata na temu ljubavi i muško-ženskih odnosa. 


„Na svijetu uvijek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je usred pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste, prošlost i budućnost gube svako značenje „Muškarci su luksuz. Ne potreba.“ – Cher.

Postoji taj trenutak i nevjerojatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu, blizanku za svaku osobu.” William Shakespeare. “Jedina važna stvar, kada budemo odlazili, postojaće tragovi ljubavi koje ćemo staviti za sobom.” lbert Schweitzer. 



„Najvažnije susrete duše dogovaraju puno prije nego što su se tijela vidjela.“ Joseph Campbell. “Pronađite osobu koja će vas voljeti zbog vaših mana, a ne uprkos njima, i našli ste ljubav za cijeli život.” Leo Buscaglia. “Voljeti nije ništa. Biti voljen je nešto. 

Ali voljeti i biti voljen, to je sve.” Themis Tolis. “Ljubav svakodnevno čini čuda: oslabljuje jake, a jača slabe; budale čini mudrima, a mudrace budalama; promiče strasti, uništava razum; jednom riječju, preokreće sve naopako.” Marguerite de Valois. 



“Ljubav koju damo je jedina ljubav koju zadržimo. Jedini način da zadržite ljubav je da je poklonite.” Elbert Hubbard. “Najbolje i najljepše stvari na ovom svijetu ne mogu se vidjeti, ni čuti, nego se moraju osjetiti srcem.” Helen Keller.

“Bračna ljubav stvara čovječanstvo; prijateljska ga usavršava, a razuzdana ljubav kvari ga i ponižava.” Phil Bosmans. "Prava ljubav je plod unutarnje snage bića a obuhvaća brigu, poštovanje, odgovornost i znanje.” Ingrid Bergman.

Pokreće Blogger.