Nisu svi sjajni kao što na društvenim mrežama izgleda: 6 sitnica koje otkrivaju čovjekovo pravo lice

Ponekad je teško definisati ko je osoba s kojom komunicirate. Srećom, postoje neki znakovi koji puno govore o čovjeku. 


1. Koliko održava obećanja. Po ovome se najbolje vidi kakav je neko čovjek. Svima je lako davati slatka i primamljiva obećanja i komplimente, tako smatraju da dobijaju na važnosti. Zato obratite pažnju koliko se obećanja ispunjavaju, po tome ćete znati sa kakvim tipom imate posla. 

2. Kako komunicira sa drugim ljudima. Ovo je vrlo važan znak. Način na koji se čovjek ponaša s konobarom, kondukterom, prodavačicom, domarom itd puno govori o njemu. Ako se ponaša kao da im je šef, bezobrazan, arogantan, bezobziran onda i nije dobra osoba. 



Generalno, komunikacija s ljudima sa niže društvene ljestvice može vam puno reći o nekoj osobi. 3. Kako izgleda njegov automobil: Ne radi se o marki automobila i njegovoj vrijednosti, već o izgledu automobila. Generalno, muškarci su vrlo osjetljivi na svoje automobile, često ih peru, trljaju i ulažu puno truda u njih. 

Ne bojte se prevrtati ispod sjedala ili pogledati u pretinac, tako možete naučiti puno o osobi. 4. Kako se ponaša kad pogriješi: Nisu svi u stanju da priznaju svoje greške. Pokušajte čovjeku nekako nježno ukazati da je pogriješio i pratite kako će se ponašati. 



Šta će reći? Hoće li se opravdati ili ispričati? Vrlo je važno kako se osoba ponaša tokom sukoba jer tako možete vidjeti šta vas očekuju u budućnosti sa njom. 5. Kako reaguje na vaše greške. Obratite pažnju na koji način vam ukazuje na greške. 

Da li to čini agresivno i ljutito, ili ipak blago i pažljivo? Ako u tim trenucima pokazuje bijes velike su šanse da ćete u budućnosti imati problema. Ako to ipak čini pažljivo tada pored sebe imate dobru osobu. 6. Da li društvene mreže pokazuju neku drugu sliku. 

Da biste čovjeka procijenili pogledajte njegove društvene mreže i onda pogledajte tu osobu. Ako su to dvije različite stvari to znači da se želi predstavljati u lažnom svjetlu i da nije zadovoljan sobom. Ako na društvenim mrežama objavljuje slike sa prijateljima, ističući koliko ih voli a uživo ih samo ogovara i blati - tada budite sigurni da ima više lica.

Pokreće Blogger.