Nema hljeba bez motike - 10 ograničavajućih uvjerenja kojih bi se trebali odreći

Vrijeme je da razbijemo mitove i pogrešna uvjerenja koji su nam drugi godinama pokušali usaditi.


1. Vaši hobiji ne mogu platiti račune. U početku hobiji možda nisu isplativi, ali s vremenom sve postaje moguće. Mnogi će osuditi one koje žele da im posao bude nešto što se smatra hobijem ali ne shvataju da su neki najveći izumi i ideje potekle baš iz hobija. 

2. Vaše obrazovanje vas definiše. Ne bi vas trebao definisati komad papira. Prečesto ljudi počnu osuđivati ​​druge na osnovu toga u koju su školu išli i koliko diploma imaju. Vjerujte mi, ljude nije briga kakav je bio vaš prosjek ocjena. Trebali biste biti odefinisani svojim karakterom i vrijednostima. 



Ne može svako priuštiti dobro obrazovanje, i to ne znači da je ta osoba manje inteligentna ili manje važna. 3. Ako se niste vjenčali prije 30. godine, onda nešto nije u redu s vama. Trebali biste se vjenčati kada želite, kada upoznate pravu osobu, kada ste naučili puno o vezama i kada shvatite kako funkcionišu. 

Nebitno je šta drugi govore. 4. Da biste bili atraktivni, morate smršaviti. Trebali bismo se brinuti o sebi i svom tijelu, ali ne bismo trebali vrijeđati ljude zbog njihove težine. 5. Svi trebaju težiti istome. Naše razlike su ono što nas čini posebnim i tjera na razmišljanje izvan okvira. 



Ne bismo smjeli potiskivati ​​svoje istinsko ja, skrivati ​​svoju neobičnost ili ekscentrično gledište samo zato što zbog njih možemo biti osuđeni. Ljude će uvijek zastrašivati ​​nepoznato, ali to vas ne bi trebalo prisiliti da se složite s nečim što za vas nema smisla. 

6. Norma je kad vam uvijek ide dobro. Nema ništa loše u tome što niste uspješni. Svako malo pretvaramo se da smo jaki jer ispada da je sramota biti slab. I niko ne želi biti u blizini takve osobe. Moramo prestati potiskivati ​​"nebitne" emocije. 

7. Nema hljeba bez motike. To je jedno od najosporavajućih uvjerenja. Čovjek koji u to vjeruje će se uvijek morati dobro pomučiti da zaradi, dok zapravo novac će se dati lako zaraditi onima koji dovoljno razmišljaju i vjeruju u to.

Pokreće Blogger.