Po jutru se dan poznaje - Jutarnje navike koje bi vam mogle poboljšati svaki dan

Dobra stara izreka kaže "Po jutru se dan poznaje" i u njoj ima dosta tačnosti i istine. 


Da biste osigurali sebi dobar, srećan i uspješan dan veoma je važno da imate dobar start. Usvojite sljedeće navike u svojoj jutarnjoj rutini i posmatrajte kako se vaš život mijenja: 1. Ne započinjite dan surfanjem na telefonu. To postaje jutarnja navika sve više ljudi.

Naučnici su došli do zaključka da je prvih 20 minuta nakon što se probudite veoma značajan period za postizanje uspjeha i dugoročne sreće. U tih 20 minuta čovjek je sposoban najbolje razmišljati i doći do najboljih zaključaka. Iskoristite ovaj period na najbolji način.



Zato umjesto što listate početne strane instagrama ili facebooka radite nešto korisno. 2. I malo aktivnosti je dobra aktivnost. Jutro je idealno vrijeme da se istegnemo, prošetamo ili uradimo koju vježbicu. To će potaći vaš metabolizam bolje da radi i obezbijediće vam dovoljno energije za cijeli dan. 

Što više se ulijenite to ćete se više osjećati iscrpljeno i tromo. 3. Napravite spisak stvari na koje ste ponosni i zahvalni. Zahvalnost je ključ uspjeha is reće. Započnite dan tako što ćete zapisati ili na glas reći sve na čemu ste zahvalni. 



Na primjer, krov nad glavom, hrana, udobnost, dobar posao, zdravlje itd. 4. Pospremite za sobom. Odličan start dana je kada pospremite krevet u kojem ste spavali, počistite za sobom i ostavite sve čisto. Tako vas neće mučiti misao tokom dana da ste ostavili nered u kući.

Pokreće Blogger.