Ljubav nije destinacija, već put - Tri dobra razloga da okončate vezu

Napuštanje loše veze može biti podjednako bolno kao i ostanak u istoj. U vezi se trebate osjećati sigurno.


U ime vlastite sreće nekad je potrebno izaći iz zone komfora i učiniti nešto što će biti bolno u sadašnjem trenutku, ali ipak donijeti puno sreće u svim budućim. Donosimo nekoliko signala da se vaša veza vjerovatno ne može popraviti bez iznimne promjene, tačnije odlaska. 

1. Više vas nervira partner nego što vas uveseljava. Iritantnost među ljubavnim partnerima najbolje pokazuje da je u tom odnosu ljubav pokupila svoje kofere i otišla. Iritantnost je rezultat nagomilanog nerazumijevanja i pogrešnog načina komunikacije. 



Ako ste u ovakvoj situaciji pokušajte poraditi na svom odlasku, inače će odlazak biti jedina opcija. 2. Stalno spominjete i iznosite greške iz prošlosti. Ako vas i dalje muče loši postupci vašeg partnera koje stalno iznosite u svađama, shvatite da to vodi vašu vezu u pogrešnom pravcu. 

Kada neko u vezi više ne može oprostiti, veza je gotova i prije nego što dadnete sto novih šansi. 3. Prestali ste se truditi. Ako neko u vezi prestane pokušavati, tj prestane se truditi, onda će najvjerovatnije i druga osoba prestati ulagati trud i napor u vezu. 



Rezultat? Veza stagnira a vi se samo još više udaljujete. U ovom trenutku veza je prilično beznadežna i vrijeme je da prestanete trošiti svoje vrijeme i krenete dalje. Ljubav ne zna za lijenost, ona je poput automobila - sve dok sipate gorivo u njega i dok se brinete o njemu ono će uspješno da ide naprijed.

Pokreće Blogger.