Sve više parova se razvodi u srednjim godinama - 6 savjeta kako to da spriječite

Kako vrijeme prolazi stopa razvoda postaje sve veća i veća. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da se sve više ljudi razvodi u dobi srednjih godina. 


Narednih nekoliko stavki može vam pomoći da to doživite. 1. Poboljšajte komunikaciju - Veoma je važno da pričate otvoreno i prestanete optuživati jedno drugo zbog stvari koje se vama ne dopadaju. 2. Pređite preko tih starih sjećanja - Šta god vas proganjalo ili mučilo iz prošlosti vrijeme je da zaboravite. 

Ako ste odlučili preći preko toga onda i zakopajte to sjećanje u prošlosti svog uma. 3. Svaki dan odvojite bar jednu minutu da budete brižni jedni prema drugima. Koliko god ogorčenosti i odvojenosti da se nakupilo među vama, veoma je važno da brižnosti ima duplo više. 



Čak i kada vam je mrsko biti brižni prema supružniku natjerajte se na to. Kasnije će vam postati navika. 4. Ne umanjujte veličinu emocija svog supružnika. Ako se vaš supružnik osjeća loše zbog neke stvari ne umanjujte njegove emocije i ne govorite da je glupo što se osjeća na taj način. 

Svako se sa emocijama nosi na drugačiji način. 5. Pronađite nešto u čemu ćete uživati zajedno. Barem jednom dnevno uradite nešto zajedno što oboje volite. Na primjer, ako volite šetnju - prošetajte. Ako volite dobru hranu - spremite je zajedno ili posjetite omiljeni restoran.



6. Prisjetite se često zašto ste se zaljubili u svog supružnika. Iako su vas prethodne godine promijenile, i pored vas se nalazi potpuno druga osoba od one u koju ste se zaljubili - ipak se prisjetite šta je to u šta ste se zaljubili na prvom mjestu. Važno je oživljavati ljubav kada zataji.

Pokreće Blogger.