Ima li išta ljepše od žene koja je ispunjena u svojoj samoći - 7 razloga zašto je dobro biti single

Iako mnogi ljudi smatraju da je tužno za ženu da bude sama i neudata, takav način života može donijeti mnogo radosti. 


Nedavna istraživanja pozabavila su se temom žena koje su single igrom slučajeva, ili jer su to odlučile biti. Pa zašto se žene odlučuju na život bez stalnog partnera i bračnog odnosa? Svako ima svoje razloge, međutim, istraživanja pokazuju da takve žene imaju nekoliko prednosti svog samačkog života.

Ovo su neki od njih: 1. Žena je sama sebi prioritet. Dok se mnoge žene previše muče da ugađaju svom muškarcu, mnoge izgube naviku da brinu o sebi. Kada je žena sama, sva briga je posvećena njoj samoj. 2. Manje razočaranja. 



U ljubavnoj vezi često se dešavaju razočaranja oba partnera. Nekad je razlog toga što ne uspijevaju ispuniti očekivanja jedno drugog ili zbog različitosti karaktera. Žena koja je sama ne razočarava se tako često. 3. Veće su šanse za uspjeh i napredovanje na poslu. 

Žena koja živi sama i nema nikoga za vratom ima svo vrijeme ovog svijeta da se posveti svojoj karijeri i napretku, i to se primjeti na njenom bankovnom računu. 4. Manje razmišljate šta drugi misle. Žena koja je odlučila biti sama zna šta znače osude drugih jer je prošla kroz mnoge. 



Naučila je slušati sebe i svoje potrebe. 5. Bićete u boljim odnosima sa svojim prijateljima. Nije nepoznata stvar da žene izgube dosta bliskih osoba i poznanica kada zaplove u ljubavnu vezu. To je obično neizbježan scenario kojeg je teško izbjeći. I to nije slučaj kod žene koja je single - ona i dalje gaji sjajne odnose sa bliskim ljudima bez da je neko u tom osporava.

Pokreće Blogger.